25.02.2011. / 16:40

Autor: Nacional.hr

Kriza pritisnula i Švicarce: Zbog štednje zatvaraju konzulate u istočnoj Europi

Ovom odlukom, najbliži konzulat biti će onaj u Beču, što će zasigurno predstavljati problem za građane u istočnoj Europi

Švicarski konzulat u ZagrebuŠvicarski konzulat u ZagrebuŠvicarska vlada donijela je odluku kojom će od 1. rujna zatvoriti čak šest konzulata u europskim zemljama. Radi se o konzulatima u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Sloveniji. U vladi su odluku objasnili željom za smanjenjem troškova.

Odluka o zatvaranju konzulata nije dobro primljena među pripadnicima oporbe koji ističu kako je takav potez nepromišljen te će dovesti švicarske građane koji žive ili rade u tim zemljama u nezavidan položaj.

Naime, švicarski su državljani dužni prijaviti se u najbliži konzulat kada putuju u inozemstvo, a konzulati su zaduženi i za izdavanje viza i administrativne poslove državljana drugih zemalja koji putuju u Švicarsku. Ovom odlukom, najbliži konzulat biti će onaj u Beču, što će zasigurno predstavljati problem za građane u istočnoj Europi.

Vezane vijesti

EU će vjerojatno zamrznuti Lukašenkovu imovinu i zabraniti mu vize

EU će vjerojatno zamrznuti Lukašenkovu imovinu i zabraniti mu vize

EU će vjerojatno zabraniti izdavanje viza za bjeloruskog predsjednika Aleksandera Lukašenka i zamrznuti mu imovinu u svojim zemljama, izjavili su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika