25.02.2011. / 21:14

Autor: Hina

Sarkozy: Gadafi mora otići

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekao je u petak da libijski vođa Moamer Gadafi mora otići s vlasti, no pozvao je na oprez oko moguće vojne akcije u toj sjevernoafričkoj državi, javljaju agencije iz Ankare gdje je održao konferenciju za novinare s turskim kolegom Abdullahom Gulom.

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekao je u petak da libijski vođa Moamer Gadafi mora otići s vlasti, no pozvao je na oprez oko moguće vojne akcije u toj sjevernoafričkoj državi, javljaju agencije iz Ankare gdje je održao konferenciju za novinare s turskim kolegom Abdullahom Gulom.

"Gadafi mora otići", rekao je Sarkozy i dodao da je "sustavno i opetovano nasilje protiv libijskog naroda neprihvatljivo, a o tome će se provesti istrage i sankcije".

"Kad je riječ o vojnoj intervenciji ... Francuska će razmotriti svaku inicijativu takvog tipa krajnje oprezno i suzdržano", rekao je Sarkozy.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
17/10/07

Radmila, 26.02.11. 21:27

Prpa, frka Bato!!! Boji se izbjeglica, ako Nato vojno djeluje po Tripoliju. A Evropa u buli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika