28.02.2011. / 18:24

Autor: Hina

Hillary Clinton kaže da Gadafi 'mora otići'

Potpora arapskomu svijetu u prijelazu u demokraciju "strateški je imperativ", rekla je Hillary Clinton. "Naše vrijednosti i naši interesi približavaju se. Potpora tim tranzicijama nije samo ideal, to je strateški imperativ", kazala je

Hillary ClintonHillary ClintonAmerička državna tajnica Hillary Clinton rekla je u ponedjeljak u Ženevi da se Moamer Gadafi služi "plaćenicima i nasilnicima" za ugnjetavanje vlastita naroda te da mora odmah odstupiti.

"Gadafi i oni oko njega moraju odgovarati za te postupke kojima krši međunarodne pravne norme i običnu ljudsku pristojnost", rekla je Clinton u obraćanju UN-ovu Vijeću za ljudska prava u Ženevi. Po njezinim riječima, u razmišljanju međunarodne zajednice o budućim koracima ništa više nije isključeno.

"Vrijeme je da Gadafi ode, sada, bez daljeg nasilja i odgađanja", rekla je.

Potpora arapskomu svijetu u prijelazu u demokraciju "strateški je imperativ", rekla je Hillary Clinton. "Naše vrijednosti i naši interesi približavaju se. Potpora tim tranzicijama nije samo ideal, to je strateški imperativ", kazala je.

Sjedinjene Države spremne su pomoći tim revolucijama, osobito gospodarskom pomoći", rekla je Clinton i ponovno naglasila potrebu da se arapskoj mladeži pruži prilika.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika