03.03.2011. / 12:06

Autor: Hina , Nacional.hr

Libija: u evakuaciji zarobljena trojica nizozemskih vojnika

Tu trojicu nizozemskih vojnika uhitile su naoružane osobe pukovnika Gadafija dok su sudjelovali u evakuaciji dvojice Europljana, čiji identitet nije otkriven, helikopterom iz Sirte

Foto: Reuters (ilustracija)Foto: Reuters (ilustracija)Naoružane osobe zarobile su trojicu nizozemskih vojnika u nedjelju tijekom evakuacije civila iz Libije, objavilo je u četvrtak nizozemsko ministarstvo obrane.

Jedan dužnosnik nizozemske mornarice potvrdio je uhićenje trojice pripadnika pješaštva, o čemu piše dnevni list De Telegraaf.

Tu trojicu nizozemskih vojnika uhitile su naoružane osobe pukovnika Gadafija dok su sudjelovali u evakuaciji dvojice Europljana, čiji identitet nije otkriven, helikopterom iz Sirte.

Nizozemski vojnici napadnuti su nakon slijetanja helikoptera. Dvojicu civila Libijci su odveli u nizozemsko veleposlanstvo i oni su napustili zemlju, piše De Telegraaf.

Prema nizozemskom ministarstvu obrane vode se intenzivni pregovori o oslobađanju vojnika, prenosi agencija ANP.

Pješaštvo i helikopter bili su bazirani na nizozemskoj fregati Tromp. Brod koji se kretao prema Somaliji u sklopu borbe protiv pirata, a 24. veljače je krenuo prema libijskoj obali.

Iz sigurnosnih razloga neuspjeh evakuacije i zatočenje nizozemskih vojnika nisu ranije objavljeni.

Nekoliko zemalja je posljednjih dana pokrenulo veliku operaciju evakuacije stranih državljana iz Libije.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika