08.03.2011. / 14:55

Autor: Nacional.hr

Lista najnesretnijih ljudi na svijetu - dvaput preživio napad atomskom bombom

U studenome 1954. Anne Hodges je drijemala na kauču u svojoj dnevnoj sobi kad joj je kroz krov kuće u sobu upao meteor i udario ju u kuk

Japanac Tsutomu Yamaguchi bio je u Hirošimi i Nagasakiju kad su na njih bačene atomske bombe

Japanac Tsutomu Yamaguchi bio je u Hirošimi i Nagasakiju kad su na njih bačene atomske bombe 1. Jason i Jenny Cairns - Lawrence - tri puta doživjeli teroristički napad tijekom godišnjeg odmora

Ovaj par iz Engleske, zatekao se u New Yorku tijekom terorističkoga napada na WTC 11.9. 2001. i nisu ni sanjali da bi nešto slično mogli opet doživjeti. No, četiri godine poslije, tijekom njihova boravka u Londonu dogodio se teroristički napad u londonskoj željeznici u kojem je poginulo 52 ljudi. Posljednji teroristički napad doživjeli su 2008. u indijskom gradu Mumbaiju u kojem je poginulo 173 ljudi. Bračni par nije ozlijeđen ni jednom tijekom tri napada pa se može reći i da su najveći srećkovići na svijetu.

2. Roy Sullivan - sedam puta ga pogodio grom

Sullivan je bio rendžer u američkom nacionalnom parku Shenandoah u Virginiji i nosi Gunnessov rekord kao osoba koju je najviše puta pogodio grom. Šanse da nekoga grom pogodi samo jednom u životu su tri tisuće prema jedan.

3. Tsutomu Yamaguchi - bio je u Hirošimi i Nagasakiju kad je na njih bačena atomska bomba

Ovaj nesretnik je bio u Hirošimi na poslovnom putovanju 6. kolovoza 1945. kad je bačena prva atomska bomba u povijesti. U bombardiranju je zadobio opekline i proveo noć u Hirošimi da se oporavi, a nakon toga se vratio kući u Nagasaki. Unatoč opeklinama, 9. kolovoza, na dan kad je druga atomska bomba bačena na Nagasaki, vratio se na posao. Yamaguchi je preživio oba napada, no japanska vlada mu je tek 2009. priznala boravak u Hirošimi za vrijeme napada.

4. Henry Ziegland - dvaput pogođen istim metkom

Ziegland je 1883. ostavio svoju djevojku koju je to toliko pogodilo da se ubila. Njen brat ju je odlučio osvetiti pa je pucao na Zieglanda, nakon čega je istim pištoljem ubio sebe. Metak je Zieglanda samo okrznuo i zabio se u drvo koje mu je bilo iz leđa. Ziegland je izvukao živu glavu, no ponovni susret sa istim metkom je imao 20 godina poslije kada je odlučio posjeći drvo u koje se metak zabio. Kako to nije mogao napraviti ručno, odlučio je upotrijebiti dinamit i tijekom eksplozije metak je izletio iz drveta i zabio se u Zieglerovu glavu, usmrtivši ga na mjestu.

5. Ann Hodges - jedina osoba za koju je zabilježeno da ju je pogodio meteor

U studenome 1954. Anne Hodges je drijemala na kauču u svojoj dnevnoj sobi kad joj je kroz krov kuće u sobu upao meteor i udario ju u kuk. Ova nezgoda je privukla velik interes javnosti i stizale su ponude za kupnju meteora, što je propalo jer je meteor zaplijenila policija. Kad su Anne Hodge i suprug dobili meteor nazad više nije bilo zainteresiranih kupaca pa je Anne meteor darovala Muzeju prirodne povijesti u Alabami.

Lista je preuzeta sa web stranice pigjockey.com.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 09.03.11. 02:25

zašto bi netko sebe smatrao nesretnim ako preživi dva puta atumsku bombu???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika