10.03.2011. / 12:37

Autor: Nacional.hr

Potres u kineskoj provinciji Junnan odnio 14 života, ranjeno 150 ljudi

Epicentar je bio u selu Shiming, no Burmanska meteorološka služba zabilježila je i drugi potres oko 230, kilometara sjeveroistočno od drugog, najvećeg burmanskog grada Mandalaja

Fotografija s mjesta nesreće (Reuters)Fotografija s mjesta nesreće (Reuters)Potres jačine 5.8 stupnjeva po Richteru pogodio je južnozapadni dio Kine pri čemu je poginulo najmanje 14 ljudi i ranjeno više od 150, izjavili su dužnosnici i državni mediji.

Potres je uništio kuće, hotel i supermarket u provinciji Junnan blizu granice s Burmom, izvjestila je službena novinska agencija Xinhua. Kineska seizmološka agencija izjavila je kako je potres zabilježen u 13 sati na dubini od 10 kilometara. Na mjesto nesreća poslana je vojska kako bi pokušala spasiti zarobljene ispod ruševina.

Epicentar je bio u selu Shiming, no Burmanska meteorološka služba zabilježila je i drugi potres oko 230, kilometara sjeveroistočno od drugog, najvećeg burmanskog grada Mandalaja. U izjavi nisu navedeni podaci o žrtvama, šteti ili području koje je najviše pogođeno potresom što je tipično za tu zemlju.

Vezane vijesti

Video: Tornado u Missouriju odnio 89 života, tisuće ostale bez krova nad

Video: Tornado u Missouriju odnio 89 života, tisuće ostale bez krova nad glavom

Tornado je u potpunosti uništio dio grada Joplina u saveznoj američkoj državi Missouri, dosad je zabilježeno 89 žrtava, a na stotine je ranjeno,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika