23.05.2011. / 15:06

Autor: Nacional.hr

Video: Tornado u Missouriju odnio 89 života, tisuće ostale bez krova nad glavom

Guverner države Missouri, Jay Nixon, proglasio je izvanredno stanje i upozorio kako se predviđaju daljnje oluje

Prizor iz Joplina (Reuters)Prizor iz Joplina (Reuters)Tornado je u potpunosti uništio dio grada Joplina u saveznoj američkoj državi Missouri, dosad je zabilježeno 89 žrtava, a na stotine je ranjeno, izvještava BBC.

Dužnosnici izjavljuju kako je tornado ostavio trag dug 10 kilometara, kuće, prodavaonice, sravnjene su sa zemljom, jedna od dviju gradskih bolnica morala je biti evakuirana. Presječene su telefonske linije i strujni kablovi, automobili su porazabacani unaokolo. Potraga za preživjelima tek počinje, bit će to opasan zadatak, jer je došlo do napuknuća plinskih cijevi i mnogi požari zabilježeni su tokom prošle noći. Gradovi u ostale tri srednjozapadne države isto su pogođeni olujom, u Minnesoti je poginula jedna osoba. Guverner države Missouri, Jay Nixon, proglasio je izvanredno stanje i upozorio kako se predviđaju daljnje oluje.

Prošli mjesec su tornada i oluje ubile oko 350 ljudi u Alabami i šest drugih južnih država.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika