13.03.2011. / 14:47

Autor: Hina

Vukčević: Purdin slučaj dokaz da je Srbija pravna država

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je za nedjeljno izdanje beogradskog dnevnika "Pressa" kako je nedavno zaključeni slučaj hrvatskog branitelja Tihomira Purde dokaz da je Srbija pravna država.

Vladimir VukčevićVladimir VukčevićSrbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je za nedjeljno izdanje beogradskog dnevnika "Pressa" kako je nedavno zaključeni slučaj hrvatskog branitelja Tihomira Purde dokaz da je Srbija pravna država.

"Purda je dokaz da je Srbija pravna država. Ja neću držati u zatvoru ljude za koje nemam dokaza da su učinili kazneno djelo koje im se stavlja na teret. Izvršio sam sve procesne radnje kako bih utvrdio istinu", rekao je Vukčević, naglasivši još jednom da nitko od 44 saslušana svjedoka nije teretio Tihomira Purdu.

Upitan tko podmeće dezinformacije u Srbiji i u regiji koje štete radu njegova tužiteljstva, Vukčević je kazao kako je očigledno da je u regiji započela izborna kampanja, preslagivanje i podilaženje desnici.

Tri provokacije stigle su iz Hrvatske, rekao je Vukčević. "Prva je da mi imamo listu od 390 branitelja, što je laž, druga je da smo tražili saslušanje Vladimira Fabera, istaknutog policijskog dužnosnika koji je uhitio Branimira Glavaša, što je provokacija. I konačno, da smo podigli optužnicu protiv doktorice Vesne Bosanac, što je netočno. Neko želi poremetiti dobru regionalnu saradnju. Dnevnici HTV-a podsjećaju na one iz devedesetih godina", rekao je Vukčević.

Teme ratnih zločina, naglasio je, nisu politički popularne i obično služe da se stimuliraju "domoljubni" osjećaji kroz političke izjave, te da se prikupljaju jeftini politički bodovi. "Zato su nas radikalni zastupnici često napadali u parlamentu, i onda kada smo otvorili najosjetljivije teme kao što je trgovina organima. Čak i tada su tražili naše ostavke", dodao je Vukčević.

Vezane vijesti

Vukčević: imamo snimku zločina u Dvoru

Vukčević: imamo snimku zločina u Dvoru

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine došlo je do video snimaka koji bi mogli pomoći u otkrivanju počinitelja ratnog zločina nad civilima u Dvoru… Više

Komentari

registracija
31/7/09

Seaman, 13.03.11. 14:56

Podizanje optužnice protiv Purde, Divjaka i ostalih je dokaz da je Srbija miljama daleko od pravne države.


registracija
31/1/10

STTony, 13.03.11. 15:16

Vukčeviću, ajde lovi rake govnjare.


registracija
24/5/09

Sharp, 13.03.11. 17:09

Tko o cemu... Vukcevic bi malo o provokacijama, za ne povjerovati ! Slucaj Purda dokaz da je Srbistan pravna drzava ?! Oh pa da, kako da ne... montiraju nevinim ljudima procese iz ere Milosevic, koje su pod batinama u logorima u SRBIJI priznali svasta pod batinama i drugim torturama... pa to nazvaju pravnom drzavom ?! Zasto je saslusana V. Bosanac, ako nije na spisku ? Zasto optuzba protiv Divjaka, koj nije niti na iterpolovoj tjeralici ? Samo jos jedan u nizu dilatentskih pokusaja izjedacenje agresora i zrtve... biti ce tu jos vise svinjarija sa strane Srbistana, jer nasa VLADA i PREDSJEDNIK uopce ne reagiraju na te provokacije ! Moj savjet, prekinut sve veze sa Beogradom, dok se malo ne ohlada...znaci narednih 20 godina, jer to ocito traze !


registracija
20/8/10

McCoy, 13.03.11. 19:03

Srbija je daleko od pravne drzave ali ni Hrvatska nije mnogo blize. Ko je ubio porodicu Zec? Ko je ubio Kira? Sta je sa mucenjima u zatvoru Kuline? Sta je sa mucenjima i ubistvima u Lori?
Sad trpite pritiske od EU pa morate da igrate kako vam kazu inace ni jednog ratnog zlocinca ne bi ni uhapsili ni osudili. Mnogo vam kratka pamet pa mislite da su svi zaboravili...
@Sharp
"Samo jos jedan u nizu dilatentskih pokusaja izjedacenje agresora i zrtve"
Laz ponovljena hiljadu puta, postaje istina i to je jedina polisa koje ste se pridrzavali zadnjih 20 godina. Istina boli, znam...


registracija
30/12/08

csiki, 13.03.11. 19:20

Zar u RH ne postoji tajni spisak?Taj takozvani spisak moze se dopunjavati uvek naprimer srbin trazi natrag svoje imanje stavlja se na spisak da bi se izbeglo vracanje istoga. Uhapsili mladica kao dezertera koji je bio dete za vrame rata samo zato sto je trazio da mu se vrati imanje koji je nasledio. Kakva je to pravna drzava kada i predsednica drzave zivi u otetom stanu ciji je vlasnik izvrsio zbog toga samoubistvo to je "nasa ljepa"


registracija
12/12/10

Klarens, 14.03.11. 06:47

Tralala mentalni zgubidani
Daleko ste vi svi skup od pameti ko ja od punih dzhepova !!!!


registracija
24/5/09

Sharp, 14.03.11. 07:49

@McConvoy
Da laz ponovljena hiljadu puta postaje istina, je kod vas dio odgoja, jel tako ?! Sto dalje i ne zacucuje kada vam je D. Cosic glavni mentor... a on je vas zasad najbolje znao opisat..pljuc


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika