14.03.2011. / 15:50

Autor: Martina Čizmić

Kosor o brojkama: 'Uskoro kreću investicijski projekti teški 28 milijardi eura'

"Konstatirali smo da nitko u ovom poslu nikome nije konkurencija. Hrvatska narodna banka je Hrvatska narodna banka. Radi u Hrvatskoj u najboljem interesu Hrvatske. Vlada također i hrvatski poslodavci, HUP i sindikati", pokušala je pojasniti premijerka

Autor:
Davor Puklavec/PIXSELLAutor: Davor Puklavec/PIXSELLPredstavnici najvećih hrvatskih kompanija u Ministarstvu gospodarstva održali su sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor i ministrom Đurom Popijačem na kojem su prezentirali svoju akciju "Radom iz krize".

Akciju u kojoj žele ponuditi posao mladim ljudima bez iskustva predvodi Agrokor, a trebala je biti predstavljena javnosti još krajem prošlog tjedna. No, nakon što je ministar Popijač naglo odustao od sudjelovanja na toj konferenciji, poslodavci su pristali akciju prvo prezentirati resornom ministarstvu.

Premijerka Kosor nakon sastanka istaknula je kako će sličan sastanak biti ponovno održan veoma brzo jer očito postoji interes za takvom vrstom suradnje.

"Čuli smo puno dobrih prijedloga, a u središnju pozornosti bile su investicije u kontekstu 400 velikih investicijskih projekata vrijednih oko 14 milijardi eura, ali isto tako i investicijski potencijal 30 velikih investicija koje je predstavila Vlada isto teških 14 milijardi eura. Drugo je bilo zapošljavanje", rekla je premijerka nakon sastanka.

Član Uprave Agrokora Gordan Radin pojasnio je kako su se poslodavci okupili kako bi svojim djelovanjem dali doprinos odluci HNB-a o oslobađanju 6,3 milijarde kuna u gospodarstvo. Istaknuo je kako im je cilj omogućiti mlađim ljudima da na kraće vrijeme uđu u svijet rada. Stoga će im ponuditi poslove na rok od tri mjeseca, ali s mogućnošću da neki ostanu i dulje.

Premijerka je dodala kako će s obzirom na predstavljeno broj nezaposlenih u 2011. smanjivati.

"Konstatirali smo da nitko u ovom poslu nikome nije konkurencija. Hrvatska narodna banka je Hrvatska narodna banka. Radi u Hrvatskoj u najboljem interesu Hrvatske. Vlada također i hrvatski poslodavci, HUP i sindikati", pokušala je pojasniti premijerka.

Poslodavci su skrenuli pozornost i na probleme koje imaju s državnim poduzećima, odnosno da se u njima teško donose odluke za već ugovorene poslove.

"Stoga ću sazvati uprave tih poduzeća kako bi dogovorili što valja raditi. Na tom sastanku će biti i predstavnik državnog odvjetništva. Svatko svoj posao mora raditi. Ako netko to nije sposoban, onda to mora reći, pa ćemo tražiti neke druge koji to mogu raditi", poručila je premijerka na kraju.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 14.03.11. 16:20

Blago se Jaci, razgovara i dragi je Bog nagradio da ne razumije o cemu se razgovara.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 14.03.11. 17:35

Vidi se da gospođa hoda s psihijatrom.tko zna što psihijatri troše kad ovako inspiriraju osobe pored sebe.


registracija
22/3/10

Fintic, 14.03.11. 17:37

Tik, tak, tik, tak... Ovo razbacivanje riječima u kojima se spominju desetci milijardi eura investicija govori o posljednjim danima ove vlasti... Tik, tak, tik, tak...


registracija
27/7/09

verina, 14.03.11. 18:09

Ova žena bunca i njeno se stanje iz dana u dan pogoršava. Neka joj netko pomogne da shvati...


registracija
3/12/10

Yoda, 14.03.11. 18:19

Psihijatar je shvatio da ima teškog pacijenta punog love, a liječenje će potrajati unedogled...


registracija
9/3/11

Jež, 14.03.11. 18:46

Dokaz uspiješnosti vođenja politike naše VLADE je 336.411 nezaposleni.Ne dozvolite da vam se čaša prelije,ostaje vam izaći na ulice,pridružiti se ostalima i izraziti vaše ne slaganje sa ovom VLADOM.S time ćete otvoriti vaš sigurnosni ventil I OTKLONITI DEPRESIJU ili ostanite doma sa gurnutom glavom u pijesku i čekajte da se drugi izbore i za vaša prava.DOLE VLADA ODMA SADA.


registracija
9/3/10

nostradurus, 14.03.11. 23:05

Mislim da ćemo dočekti i 500 000 nezaposlenih prije nego što vlada nešto učini na planu pokretanja gospodarstva u sustavu ekonomskog ropstva. Možda bi bilo bolje odmah ukinuti ekonomsko ropstvo i pročišćeni krenuti dalje: sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika