17.03.2011. / 15:58

Autor: Totalsport

Ski-skokovi: Bodmer teško pao na Planici

Domaći predstavnik Robert Kranjec oduševio je 8000 gledatelja na slovenskoj Planici ostvarivši najduži let (228.5 metara) na kvalifikacijskom treningu skijaša-letača za sutrašnje natjecanje Svjetskog kupa

Slovenski skakač Robert Kranjec (Reuters)Slovenski skakač Robert Kranjec (Reuters)Domaći predstavnik Robert Kranjec oduševio je 8000 gledatelja na slovenskoj Planici ostvarivši najduži let (228.5 metara) na kvalifikacijskom treningu skijaša-letača za sutrašnje natjecanje Svjetskog kupa.

Odličan rezultat Slovenca, koji je nadmašio austrijske velikane poput Schlierenzauera (220.5m), Morgensterna (219.5) i Kocha (211.5), Švicarca Ammanna (207.5) i Nijemca Freunda (207.5), zasjenili su teški padovi i ozljede Nijemca Pascala Bodmera odnosno japanskog veterana Noriakija Kasaija.

Posebno je ružan bio Bodmerom pad, kojeg je nalet vjetra zanio pri samom odskoku, tako da je nesretni 20-godišnjak s iznimno velike visine pao na desni bok. Prema prvim informacijama, iščašio je rame koje mu je namješteno na licu mjesta i slomio jednu kost nadlaktice. Nalazi su to prvih pretraga u jednoj ljubljanskoj bolnici. Nakon što ih je odradio, Bodmer je helikopterom prebačen u Njemačku, gdje će liječnik reprezentacije Marc Dorfmüller odlučiti hoće li njegov pulen na operaciju ili će traumu liječiti konvencionalnim načinom.

- Srećom, bolovi nisu nepodnošljivi. Svejedno, ovakva mi ozljeda na samom kraju sezone nije trebala - rekao je Bodmer. Kasai je pao nakon doskoka, pošto su mu se skije međusobno ispreplele. Prebačen je u bolnicu s ozljedom ruke. U petak i nedjelju na Planici su pojedinačna, a u subotu momčadsko natjecanje u letovima.

Vezane vijesti

Koch najbolji u Oslu

Koch najbolji u Oslu

Austrijanac Martin Koch pobjednik je natjecanja Svjetskog kupa skijaša-skakača u norveškom Oslu. Slavio je ujednačenim skokovima od 130.5 i 130… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika