19.03.2011. / 22:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Rusija žali zbog intervencije u Libiji

"I dalje vjerujemo da je za rješavanje unutarnjeg sukoba u Libiji... nužno što prije zaustaviti prolijevanje krvi te da Libijci moraju što prije početi dijalog"

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRusija žali zbog inozemne oružane intervencije u Libiji, priopćio je u subotu glasnogovornik ruskoga ministarstva vanjskih poslova Aleksandar Lukačevič.

"Moskva žali zbog ove oružane intervencije pokrenute u okviru rezolucije 1973 Ujedinjenih naroda koja je prihvaćena u žurbi", stoji u priopćenju.

Ruska diplomacija u priopćenju poziva na što brži prekid vatre u Libiji.

"I dalje vjerujemo da je za rješavanje unutarnjeg sukoba u Libiji... nužno što prije zaustaviti prolijevanje krvi te da Libijci moraju što prije početi dijalog", dodao je Lukačevič u priopćenju.

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez ocijenio je međunarodnu intervenciju u Libiji "neodgovornom", dodavši kako misli da je jedini cilj intervencije dočepati se libijske nafte.

Osuđujući intervenciju u Libiji Chavez je u izjavi koju je prenijela televizija, rekao kako je "riječ o miješanju u unutarnja pitanja".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
24/4/10

fiorano, 19.03.11. 23:33

Rusija žali.....šta su obukli se u crno.Rusija je još jednom pokazala da je totalno nebitan faktor na svjetskoj sceni.Čuj rusi žale znak žaljenja bi bio veto na odluku vijeća sigurnosti.Ameri se uzigrali do nekih novih blizanaca nadam se.....to su govna koja su na početku indijance sterali u rezervate oteli im zemlju i dan danas žive samo od ratova naravno na tudjem teritotiju gamad


registracija
20/3/11

Riba, 20.03.11. 06:46

fioran,
ti si jedna neuka sovinisticka budala. Koji su to Amerikanci stjerali Indijance u rezervate i oteli im zemlju? Zar nisu to bili doseljenici iz Europe? Europljani su to uradili, a mozda je tvoj pra-pradjeda ili netko drugi iz tvojega plemena ucestvovao u tome ako je onda emigrirao u Ameriku


registracija
16/6/10

nosonja, 20.03.11. 08:38

Riba,nije nitko njegov iz Europe to napravio,zar ne kužiš da je on indijanac!??


registracija
27/7/09

cheleken, 20.03.11. 09:02

Ne nego su trebali jos malo pričekat kao sa Srebrenicom!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika