21.03.2011. / 13:12

Autor: Hina

Amerikanci vole estetsku kirurgiju

Muškarci u Americi sve su veći ljubitelji estetske kirurgije, pokazalo je istraživanje koje je u ponedjeljak objavilo Američko udruženje estetskih kirurga.

I muški spol želi izgledati ljepšeI muški spol želi izgledati ljepšeMuškarci u Americi sve su veći ljubitelji estetske kirurgije, pokazalo je istraživanje koje je u ponedjeljak objavilo Američko udruženje estetskih kirurga.

Prema tom istraživanju operacije za uljepšavanje prosječno je koristilo dva posto više muških pacijenata 2010. u odnosu na godinu dana ranije.

Ukupno je 1,1 millijun Amerikanaca pribjeglo estetskoj kirurgiji 2010. prema 11,5 Amerikanki, a ti podaci ipak bitno zaostaju za rekordnim zabilježenim 2007. prije početka financijske krize.

Oni ipak ukazuju na tendenciju da se muškarci između 40. i 54. godine starosti sve više pribjegavaju estetskim operacijama.

Predsjednika američkog Udruženja estetskih kirurga Phillipa Haecka je iznenadilo što muškarci koji su izgubili posao i traže novi dolaze na tretmane pomlađivanja.

Najčešća operacija među muškarcima je rinoplastika (operacija nosa), zatim operacija podizanja kapaka i liposukcija.

Najveći porast kod muškaraca (62 posto više nego 2009.) bilježi se u povećanju listova i korekciji ušiju.

Među ženama bez konkurencije najčešća operacija ostaje povećanje grudi (296.203 operacija 2010.).

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika