21.03.2011. / 13:43

Autor: Hina

Daul osuđuje ponašanje zastupnika EP optuženih za korupciju

Šef kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul osudio je u ponedjeljak ponašanje zastupnika koji su optuženi da su primali novac u zamjenu za podnošenje zakonodavnih amandmana u Europskom parlamentu.

Joseph DaulJoseph DaulŠef kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul osudio je u ponedjeljak ponašanje zastupnika koji su optuženi da su primali novac u zamjenu za podnošenje zakonodavnih amandmana u Europskom parlamentu.

Britanski list Sunday Times optužio je trojicu zastupnika Europskog parlamenta, austrijskog konzervativca Ernsta Strassera iz EPP-a i dvojicu socijalističkih zastupnika, Rumunja Adriana Severina i Slovenca Zorana Thalera, da su prihvatili ""nedoličnu ponudu" njihovih novinara koji su glumili lobiste.

Novinari su, po navodima lista, tvrdili da su lobisti koji zastupaju interese jedne tvrtke i ponudili mito ako kao njihovi "parlamentarni konzultanti" u Bruxellesu predlože zakonski amandman u skladu s interesima kompanije koju zastupaju.

Strasser, član Austrijske narodne stranke (OeVP) i bivši ministar unutarnjih poslova, već je podnio ostavku.

"Primam na znanje ostavku gospodina Strassera, koji je odustao od svih političkih položaja. Nadam se da će, ako se izvješća pokažu točnima, dvojica socijalističkih zastupnika učiniti isto bez odgode", izjavio je Daul u priopćenju.

"Naši građani moraju imati povjerenje u svoje zastupnike i svako nemoralno ponašanje ne može biti tolerirano", rekao je Daul.

Odgovarajući na optužbe britanskog lista, Thaler je u nedjelju u izjavi za medije rekao kako je od samoga početka znao da se radi o namještaljci, te manipulaciji i pokušaju njegove kompromitacije kao zastupnika.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika