24.03.2011. / 11:08

Autor: Hina , Nacional.hr

Francuski šef diplomacije: 'Gadafi je ludi diktator'

"Gadafi je ludi diktator i uvjeren sam da si neki u Tripoliju postavljaju pitanje može li se dalje s njime", rekao je Juppe na RTL-ovom radiju

Moamer GadafiMoamer GadafiFrancuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe je rekao u četvrtak da je libijski čelnik Moamer Gadafi "ludi diktator" i najavio je da će zračni napadi u svrhu zaštite civila biti nastavljeni.

"Gadafi je ludi diktator i uvjeren sam da si neki u Tripoliju postavljaju pitanje može li se dalje s njime", rekao je Juppe na RTL-ovom radiju.

"Nezamislivo mi je, u kontekstu onoga što se dogodilo i što se događa u arapskom svijetu, da bi režim s takvom osobom na čelu mogao opstati, ali želimo da o tome odluče Libijci", rekao je šef francuske diplomacije.

Najavio je da će zračni napadi u svrhu zaštite libijskih civila biti nastavljeni i odlučno opovrgao da oni stradaju u savezničkom bombardiranju. Dodao je kako Francuska želi da NATO preuzme odgovornost za nadgledanje zabrane leta, ali da postojeća saveznička koalicija nastavi s politikom zračnih operacija protiv Gadafijevih snaga.

"Sljedeća faza će biti mirovna inicijativa. Treba razmišljati o organiziranju mira, objedinjavanju uvjeta za nacionalni dijalog", rekao je Juppe, dodavši kako će se o tome razgovarati već na današnjem summitu EU-a.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika