24.03.2011. / 12:55

Autor: Nacional.hr

Dvoje radnika iz nuklearke prebačeno u bolnicu zbog radijacije

Japanska agencija za nuklearnu sigurnost izjavila je kako je troje radnika ozračeno nakon što su došli u kontakt s radioaktivnom, kontaminiranom vodom za vrijeme dok su postavljali strujne kablove u turbinskom postrojenju reaktora broj tri

Foto: Reuters (ilustracija)Foto: Reuters (ilustracija)Dvoje radnika na japanskoj, oštećenoj nuklearnoj elektrani Fukushima Daiichi prebačena su u bolnicu nakon što su bili izloženi visokoj razini radijacije, izvještava BBC.

Japanska agencija za nuklearnu sigurnost izjavila je kako je troje radnika ozračeno nakon što su došli u kontakt s radioaktivnom, kontaminiranom vodom za vrijeme dok su postavljali strujne kablove u turbinskom postrojenju reaktora broj tri. Glasnogovornik nastavlja kako su nosili zaštitna odijela, no ona su propustila vodu u predjelu stopala i premda razina radijacije nije maksimalna, prevezeni su u bolnicu. Radnici koji pokušavaju osposobiti sistem za hlađenje u reaktoru broj tri, nisu prve žrtve sličnih ozljeda. Zdravstveno stanje radnika trenutno nije poznato.

Razina radijacije u tokijskom vodovodu snizila se danas ispod razine opasne po zdravlje male djece, gradske vlasti ipak dijele tisuće boca flaširane vode kućanstvima s novorođenčadi i malom djecom. U ostalim djelovima sjevernog Japana i gradu Kawaguchiju voda je i dalje opasna po zdravlje djece. Broj poginulih u potresu i tsunamiju popeo se na 9 523, dok se za 16 094 osoba još traga.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika