27.03.2011. / 16:57

Autor: Martina Čizmić

Thunderi u Ljubljani sezonu otvorili porazom

Sljedeća utakmica na rasporedu je u nedjelju u Mariboru, gdje će Thunderi odmjeriti snage s Generalsima

Thunderi su upisali prvi porazThunderi su upisali prvi porazPrva utakmica nove sezone u kojoj ekipa Zagreb Thundera nastupa u Slovenskoj ligi donijela je i prvi poraz. Ljubljana Silverhawksi pobijedili su rezultatom 40:14.

Domaćini su od prve minute pokazali tko je glavni na terenu. Tijekom prve četvrtine Thunderi gotovo da nisu uspjeli doći do prilike za postizanje pogotka što su Silverhawksi znali kazniti. Tako su nakon prve četvrtine vodili već sa 12:0.

Ništa se nije puno primjenilo niti u drugoj četvrtini. Thunderi su tek pred kraj poluvremena uspjeli doći u zonu gola, no za realizaciju napada ponestalo im je vremena. Tako se na odmor otišlo rezultatom 21:0 za Silverhawkse.

Nakon poluvremena Thunderi su uspjeli posložiti svoj napad i postići svoj prvi zgoditak na utakmici. No, Silverhawksi nisu ništa prepuštali slučaju i s dva gola u dva napada povećali svoju prednost na 33:7.

Thunderi su brzim napadom iznenadili Silverhawkse koji su još slavili prethodni pogodak i smanjili njihovu prednost na 33:14. Do kraja utakmice Silverhawksi su svoju prednost povećali još jednim polaganjem za konačnih 40:14.

Iako su igrači Thundera očekivali pobjedu u svom prvom nastupu, činjenica je da je slovenska liga puno jača i kvalitetnija od hrvatske.

"Utakmica je bila stvarno teška. Igračima je trebalo gotovo cijelo prvo poluvreme da se prilagode načinu igre Silverhawksa i terenu. U tom periodu nam se ozlijedilo nekoliko igrača što je dodatno otežalo stvaranje prilika za gol. No, stvari su se u drugom poluvremenu promijenile. Da se igralo samo drugo poluvreme rezultat bi bio znatno drugačiji. Dečki su igrali stvarno jako dobro", rekao je nakon utakmice predsjednik kluba Juraj Žlof.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u nedjelju u Mariboru, gdje će Thunderi odmjeriti snage s Generalsima.

"Sada znamo što nas očekuje pa ćemo za Maribor prilagoditi taktiku i na gostovanje otići kao druga ekipa", dodao je na kraju Žlof.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika