27.03.2011. / 19:46

Autor: Hina

NATO želi ograničiti udare u Libiji na zaštitu civila

NATO koji se priprema preuzeti zapovjedništvo nad svim vojnim operacijama u Libiji, želi strogo ograničiti udare na zaštitu civila i naseljenih zona, rekli su diplomati u nedjelju.

NATO priprema preuzimanje zapovjedništva u LibijiNATO priprema preuzimanje zapovjedništva u LibijiNATO koji se priprema preuzeti zapovjedništvo nad svim vojnim operacijama u Libiji, želi strogo ograničiti udare na zaštitu civila i naseljenih zona, rekli su diplomati u nedjelju.

Planom NATO-a ne predviđa se intervencija radi podrške pobunjenicima koji se bore protiv snaga pukovnika Moamera Gadafija, istaknuli su ti diplomati, ističući da Sjevernoatlantski savez želi ostati "nepristran" u sukobu.

"NATO će uvijek ostati nepristran. NATO ne bira stranu. Cilj je zaustaviti svaku eventualnu opasnost po stanovništvo, u skladu s rezolucijom 1973 UN-a", kazao je neimenovani diplomat.

Plan o pravilima angažmana Saveza trebao bi biti predstavljen kasno popodne veleposlanicima 28 zemalja NATO-a koji bi trebali odlučiti o povjeravanju zapovjedništva NATO-u nad svim vojnim operacijama u Libiji.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika