28.03.2011. / 09:10

Autor: Hina , Nacional.hr

NATO preuzima zapovjedništvo u savezničkom udaru na Libiju

NATO će "smjesta" preuzeti "zapovjedništvo" nad operacijama u Libiji, priopćio je u nedjelju glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Foto: Reuters (arhiva)Foto: Reuters (arhiva)NATO će "smjesta" preuzeti "zapovjedništvo" nad operacijama u Libiji, priopćio je u nedjelju glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

"Zatražili smo od visokog operativnog zapovjedništva NATO-a da pokrene hitnu provedbu te operacije", kazao je Rasmussen.

NATO je u nedjelju odlučio preuzeti zapovjedništvo nad svim vojnim operacijama u Libiji. Atlantski savez već se pobrinuo za embargo nad oružjem na Mediteranu i zonu zabrane leta iznad Libije.

"Cilj nam je zaštititi civile i zone nastanjene civilima kojima prijete napadi Gadafijeva režima", priopćio je Rasmussen.

"Saveznici NATO-a odlučili su preuzeti zapovjedništvo nad svim vojnim operacijama u Libiji u skladu s rezolucijom 1973 Vijeća sigurnosti UN-a", kazao je glavni tajnik Saveza Anders Fogh Rasmussen nakon sastanka veleposlanika 28 zemalja članica bloka.

Savez koji će biti zadužen za zonu zabrane letenja, pomorski embargo i zaštitu civilnog stanovništva, "hitno" će preuzeti vodstvo operacije", naglasio je.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika