Objavljeno u Nacionalu br. 802, 2011-03-29

Autor: Marko Biočina

CENTAR EKSPERTNE MEDICINE

Šestero vrhunskih liječnika otvara novu medicinsku ustanovu u Zagrebu

Svaki od eksperata CEM-a jer je i međunarodno poznat, te se nekim složenim slučajevima planira provesti i šira konzultacija na međunarodnoj razini.

Mišo ViragMišo ViragU Zagrebu se ovog četvrtka otvara Centar ekspertne medicine. Radi se inovativnom projektu šestoro renomiranih profesora Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji su se udružili kako bi obogatili medicinsku praksu pružanjem ekspertnih usluga - pojedincima, selekcioniranim skupinama i institucijama. Članovi Centra ekspertne medicine su specijalist interne i hematolog Boris Labar, specijalist interne medicine i klinički farmakolog Igor Francetić, specijalist radioterapije i onkologije Zdenko Krajina, specijalist iz urologije i onkološki urolog Ognjen Kraus, specijalist otorinolaringologije i maksilofacijalne kirurgije Mišo Virag i specijalistica otorinolaringologije i fonijatar Santa Večerina Volić.

Smisao pružanja ekspertnih usluga sastoji se u postavljanju egzaktne dijagnoze korištenjem najrelevantnije metodologije, te dizajniranju, realizaciji i praćenju optimalnog terapijskog postupka. Naime, svaki od eksperata CEM-a jer je i međunarodno poznat, te se nekim složenim slučajevima planira provesti i šira konzultacija na međunarodnoj razini. Osnivači Centra ekspertne medicine planiraju poticati i ostvarivati preventivne akcije, posebice obilježavanjem važnih datuma u pojedinim područjima medicine , te svoje znanje prenositi u obliku seminara i radionica. Također je moguće da ustanova postane i centar validacije nekih novih ekspertnih postupaka i tehnologija.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika