29.03.2011. / 10:00

Autor: Hina , Nacional.hr

'Kosovo je Srbija, ali...': Završen drugi krug razgovora između Srbije i Kosova

Voditeljica kosovskog izaslanstva, potpredsjednica vlade Edita Tahiri izjavila je nakon cjelodnevnih razgovora da je "postignut određen napredak" u pitanju matičnih knjiga i katastra

Foto: Reuters (arhiva)Foto: Reuters (arhiva)Predstavnici Srbije i Kosova u ponedjeljak su u Bruxellesu nastavili s dijalogom i dogovorili se oko uspostave radne skupine za pitanje matičnih knjiga, priopćeno je iz ureda Visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

"Sastanak je održan u dobrom radnom ozračju. Nakon prvog sastanka (8.i 9. ožujka) nastavljeni razgovori o matičnim knjigama i katastru. Strane su odlučile uspostaviti zajedničku radnu skupinu kojom će predsjedavati EULEX kako bi se nastavio praktični rad na dovršetku razmjene informacija o matičnim knjigama", kaže se u priopćenju EU-a iz ureda Catherine Asthon, pod čijim se pokroviteljstvom odvijaju pregovori.

Voditeljica kosovskog izaslanstva, potpredsjednica vlade Edita Tahiri izjavila je nakon cjelodnevnih razgovora da je "postignut određen napredak" u pitanju matičnih knjiga i katastra.

Srbijansko izaslanstvo vodi direktor u ministarstvu vanjskih poslova Borislav Stefanović, koji je također rekao da je postignut određen napredak u pitanjima o kojima se razgovoralo.

Osim o katastru i matičnim knjigama, razmijenjeno je su mišljenja i o energetici i telekomunikacijama te o regionalnoj trgovini i slobodi kretanja roba. Iako ne postoji suglasnost oko statusa Kosova, to ne znači da se o nekim stvarima ne mogu dogovoriti, rekao je Stefanović.

"Za nas je pitanje statusa Kosova vrlo jasno, ono je dio Srbije, ali to ne znači da kosovska strana nema pravo na svoje mišljenje, koje je poznato, i da se ne možemo dogovoriti o drugim pitanjima", rekao je Stefanović.

Sljedeći krug razgovora održat će se sredinom travnja u Bruxellesu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 29.03.11. 15:26

KOSOVO NIJE I NIKAD NEĆE BITI SRBIJA JER ZNA SE KOLIKA JE SRBIJA
KOSOVO JE REPUBLIKA I UZALUD IM PREGOVORI,ZNA SE DOKLE SE IDE U RAZGOVORIMA,UBIJALI SU NIJEDNE ŠIPTARE JOŠ OD 1981 KAD JE TITO UMRO ,PA SVAKI DAN U BIVŠOJ JNA PO JEDAN LEŠ I TO U ZAVARENOJ KOVČEGU MRTVAČKOM I TO OD STRANE KRVNIKA GENOCIDNOG NARODA MANIJAKA SRBA
ŽIVJELO KOSOVO REPUBLIKA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika