29.03.2011. / 11:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Gadafi: 'Prekinite barbarsku ofenzivu, ponašate se kao Hitler prema Europi'

"Vi u Europi i Sjedinjenim Državama ne shvaćate da je ta barbarska i zlokobna vojna operacija slična kampanjama koje je Hitler vodio osvajajući Europu i bombardirajući Veliku Britaniju", rekao je pukovnik

Moamer GadafiMoamer GadafiLibijski vođa Moamer Gadafi pozvao je "kontaktnu skupinu" u utorak, nekoliko sati prije njezina sastanka u Londonu, da protiv njegove zemlje obustavi "barbarsku ofenzivu" sličnu vojnoj kamapnji kakvu je Hitler vodio u Europi.

"Prekinite barbarsku i nepravednu ofenzivu protiv Libije" te "ostavite Libiju Libijcima, upravo ste pokrenuli operaciju istrebljenja jednog naroda", rekao je Gadafi u poruci koju je prenijela službena agencija Jana.

"Vi u Europi i Sjedinjenim Državama ne shvaćate da je ta barbarska i zlokobna vojna operacija slična kampanjama koje je Hitler vodio osvajajući Europu i bombardirajući Veliku Britaniju", rekao je pukovnik.

Zapitao je zbog čega Zapad, umjesto što napada Libiju, ne uništi terorističku mrežu Al Kaidu, a libijsku krizu neka prepusti Afričkoj uniji.

"Libija će prihvatiti sve što Afrička unija odluči", rekao je Gadafi protiv kojeg je 15. veljače počela pobuna naroda sitog njegove 42-godišnje vladavine.

Predstavnici 40-ak zemalja u Londonu trebali bi se u Londonu na prvom sastanku "kontaktne skupine" usuglasiti o političkom procesu operacije koje je vojni dio u tijeku, a od nedjelje vojnom intervencijom zapovijeda NATO.

Također bi trebali razgovarati o pripremama za razdoblje poslije Gadafija na sastanku u Londonu gdje će Sjedinjene Države, Veliku Britaniju i Francusku, a to su tri zemlje koje predvode vojnu intervenciju, predstavljati ministri vanjskih poslova.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 29.03.11. 13:16

pa upravo tako hitler je isto smatrao druge narode toliko primitivnima da on mora odlučivati umjesto njih


registracija
7/1/11

djani, 29.03.11. 13:59

GADAFI JE POLUDIO AKO JE UOPĆE I BIO PAMETAN IKAD,PA ON JE KAO HITLER I GORI JER DANAS KAD SU SVI PISMENI GADAFI UBIJA SVOJ NAROD U 21 STOLJEĆU,SILUJE I ZAKRABULJUJE NA SILU ŽENE ,LIKVIDIRA VLASTITI NAROD,A ŠTO DRUGO NEGO ZGAZITI GA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika