29.03.2011. / 13:30

Autor: Nacionalova redakcija

10 godina Top stipendije: NCL i partneri potpisali ugovor

Akciju je prije deset godina utemeljio tjednik Nacional

Zamjenica gradonačenika Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević, predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić, rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik, savjetnica predsjednika Uprave Erste Card Cluba Maja Rendulić, predsjednik Uprave Janafa Ante Markov, direktorica svih izdanja NCL Media Grupe Sina Karli, izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića Izet Aganović, direktorica Ureda za marketing i razvoj proizvoda u HPB-a Vesna Strenja, izvršni direktor Ine Darko Markotić, direktor Turisthotela Frane Skoblar, prorektor Sveučilišta u Zadru Vladimir Stračić, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak, član uprave Tankerske plovidbe Ivica Čičmir VestićZamjenica gradonačenika Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević, predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić, rektorica osječkog Sveučilišta Gordana Kralik, savjetnica predsjednika Uprave Erste Card Cluba Maja Rendulić, predsjednik Uprave Janafa Ante Markov, direktorica svih izdanja NCL Media Grupe Sina Karli, izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića Izet Aganović, direktorica Ureda za marketing i razvoj proizvoda u HPB-a Vesna Strenja, izvršni direktor Ine Darko Markotić, direktor Turisthotela Frane Skoblar, prorektor Sveučilišta u Zadru Vladimir Stračić, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak, član uprave Tankerske plovidbe Ivica Čičmir VestićU Hrvatskom institutu za povijest 29. ožujka obilježen je deseti jubilej akcije Top stipendija za top studente koju je prije deset godina pokrenuo tjednik Nacional, kako bi pomogao najboljim studentima u njihovu obrazovanju.

Na događaju su potpisani ugovori između Nacionala i partnerskih tvrtki Janaf d. d., INA - industrija nafte d. d., Erste Card Club d. d., Hrvatska poštanska banka d. d. i Vipnet d. o. o., čime je i službeno započeo natječaj za ovogodišnju Top stipendiju za top studente. Uz navedene partnere koji osiguravaju većinu studentskih stipendija sudjeluju i dva regionalna partnera sa zadarskog područja Turisthotel d. d. i Tankerska plovidba d. d. Zajedno su tvrtke partneri osigurale ukupan stipendijski fond u iznosu od 1.080.000 kuna.

Stipendije u vrijednosti od 40 tisuća kuna dobit će 27 studenata, koje će odabrati Stipendijsko vijeće sastavljeno od prorektora hrvatskih sveučilišta i visokih škola, te Stipendijska komisija sastavljena od članova tvrtki partnera koji će zajedno odabrati ovogodišnje najbolje studente.

"Za NCL Medija Grupu ovo je veliki dan jer obilježavamo 10. obljetnicu Top Stipendije. Raduje me što mogu najaviti početak akcije kojom nagrađujemo trud i zalaganje najboljih hrvatskih studenata. Posebno me veseli što se projekt uspio održati unatoč financijski nestabilnom razdoblju, i da je Nacional i ove godine uspio okupiti prijatelje Top stipendije koji su osigurali sredstva. U stipendiju je do sada uloženo 10 milijuna kuna, podjeljeno je 247 stipendija za studente različitih studija u Republici Hrvatskoj. Ponosni smo što su ovaj projekt od njegova početka prepoznali i pružili svoju podršku bivši i sadašnji predsjednici RH, Vlada, akademska zajednica i drugi utjecajni pojedinci", rekla je Sina Karli, direktorica svih izdanja NCL Media Grupe koja je i potpisala ugovore s partnerima Top stipendije Antom Markovom, predsjednikom Uprave Janafe, Mladenom Pejkovićem, predsjednikom Uprave Vipneta, Majom Rendulić, savjetnicom predsjednika Uprave Erste Card Cluba, Vesnom Strenjom, direktoricom Ureda za marketing i razvoj proizvoda u HPB-u, Ivicom Čičmir Vestić, članom uprave Tankerske plovidbe d. d., Fanom Skoblarom, direktorom Turisthotela d. d. i Darkom Markotićem, izvršnim direktorom INE koji je rekao: "Izuzetno mi je drago što je INA i ove godine partner Top stipendije jer je ideja nagrađivanja akademske izvrsnosti i svestranosti interesa, hvale vrijedan projekt. Vjerujem da je ulaganje u vrijedne, pametne i mlade ljude ulaganje u cijelo društvo jer od takvih osoba možemo očekivati da budu njegovi pokretači." Osim potpisnika ugovora, na desetom jubileju govore su održali Izet Aganović, izaslanik i poseban savjetnik predsjednika RH i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika.

Sve informacije o prijavi za Top stipendiju dostupne su na službenoj stranici Top stipendije www.topstipendija.net ili na wwww.nacional.hr te u tjedniku Nacional.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 29.03.11. 15:19

Namjera i sama akcija nisu mogli biti bolji.To bi podržao svaki pametan čovjek u normalnom svijetu i normalnim okolnostima.Ako su "školarci"trebali biti udarna snaga i inteligencija ove države,logično je pitanje gdje oni završavaju po završetku svojih studija i vjerovatno magisterija i doktorata?Nema ih !!! Ili ima !?Ako su negdje,bilo bi dobro da čujemo(znamo)gdje su i kakve su rezultate polučili.Da li su na crti stvaranja novih vrijednosti u nauci i gospodarstvu ili su upregnuti ,kao i sva ostala hrvatska inteligencija,u kola mita,korupcije i sveopće pljačke nad ostalim neukim ili poluučenim narodom!?Kako nevidim rezultate takvih akcija(donacija)na globalnom hrvatskom tržištu,sve mi liči na bačen novac.Mislim da svi oni imaju najbolje namjere na početku.Čak i poštene.Ali kada jednom upadnu u hrvatski žrvanj političkog mita i korupcije,pretvaraju se i sami u mašinu koja samo otima.I što školovaniji to opakiji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika