30.03.2011. / 15:15

Autor: Nacional.hr

Josipović obišao "Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju - ASDA"

„Ovaj sajam je vrijedan ne samo za našu vojsku i ugled naše zemlje nego i za naše gospodarstvo. Ovo je prilika da naša vojna industrija drugim državama ponudi svoje vrijedne proizvode od kojih su se neki već dobro plasirali ne samo u regiji nego u cijelom svijetu“, rekao je Josipović

Ivo Josipović na ASDA 2011 u Splitu (Foto: MORH)Ivo Josipović na ASDA 2011 u Splitu (Foto: MORH)Predsjednik Ivo Josipović obišao je sa suradnicima izložbu naoružanja i vojne opreme "ASDA 2011" koja se održava u Splitu. Predsjednik Josipović, državni tajnik MORH-a Mate Rabotega i načelnik Generalnog stožera general pukovnik Drago Lovrić razgledali su izložbeni prostor i upoznali se s dijelom izlagača i njihovim proizvodnim programom.

U izjavi za medije nakon obilaska sajma predsjednik Josipović je izrazio zadovoljstvo viđenim ocijenivši sajam iznimno važnim i uspješnim te je istaknuo: „Ovaj sajam je vrijedan ne samo za našu vojsku i ugled naše zemlje nego i za naše gospodarstvo. Ovo je prilika da naša vojna industrija drugim državama ponudi svoje vrijedne proizvode od kojih su se neki već dobro plasirali ne samo u regiji nego u cijelom svijetu“.

Među ostalim, predsjednik Josipović posjetio je i štand zagrebačke tvrtke Geofoto gdje mu je uručen i set vojnih topografskih karata koje je Geofoto izradio za MORH a za potrebe projekta VoGIS - (izrada vojno geoinformacijskog sustava Republike Hrvatske prema NATO standardima).

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika