11.06.2012. / 07:32

Autor: Hina

'Tajne službe nisu špiunirale Holy'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ustvrdio je da tajne službe sigurno nisu špijunirale bivšu ministricu zaštite okoliša i prirode Mirelu Holy, a utvrdit će se je li netko privatno zloupotrijebio njezinu mail komunikaciju.

Mirela Holy i Ivo Josipović (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)Mirela Holy i Ivo Josipović (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ustvrdio je da tajne službe sigurno nisu špijunirale bivšu ministricu zaštite okoliša i prirode Mirelu Holy, a utvrdit će se je li netko privatno zloupotrijebio njezinu mail komunikaciju.

Komentirajući tvrdnje Holy da je bila špijunirana zbog čega je najavila kaznenu prijavu, Josipović je rekao da o tome ne može govoriti. "Jedno što mogu tvrditi da nikakve špijunaže, od onog što zovemo tajne službe nije bilo. Je li netko privatno zloupotrijebio mail komunikaciju, a sasvim sigurno jest, utvrdit će se tko i kako", kazao je predsjednik u razgovoru za Dnevnik HTV-a.

Josipović je rekao da je Holy svojim e-mailom poduzela nepromišljen potez zbog čega snosi političku odgovornost, ali drži da je ona započela s važnim reformama i napravila vrlo dobre stvari, pa se nada se da će i njezin nasljednik tako nastaviti.

Za sumnje medija da se prisluškuje i špijunira i druge članove vlade, Josipović je rekao da ne treba širiti paranoju.

"Ono što vam ja sasvim sigurno, s obzirom na poziciju i ovlasti, mogu reći jest da od strane onih kojima je posao da nadziru one koji ugrožavaju sigurnost i krše zakon takvih zlouporaba sigurno nema", rekao je. Ustvrdio je da ima dobar uvid u rad tajnih službi. jer mu je to i posao. Ne boji se da netko nadzire njegovu e-mail komunikaciju.

Nezadovoljstvo građana i pad popularnosti vlade za Josipovića je posljedica krize, što se, kaže, može razumjeti.

"Vremena su teška, na vladi su mnogi teški potezi i uvjeren sam da će ih vlada poduzeti", kazao je Josipović, istaknuvši pritom kako treba voditi računa da država nema puno smisla ako nije socijalna.

Smatra da su u kratkom periodu od početka mandata vlade povučeni neki potezi koji mogu dati nade da će se krenuti boljim putem, a to su, po njemu, odnos prema proračunu i planiranje velikih investicija.

No, smatra da ovog trenutka nedostaje potpuno "olabavljenje" stega koje su stavljene pred investitore propisima, koji su gomilani od osnutka države, koje koče investicije, ali i otežavaju život običnim građanima.

Upitan je li u redu što je premijer Zoran Milanović bio gost u vili poduzetnika Emila Tedeschija, Josipović je rekao kako se moramo riješiti paranoje. Dodao je da svi imaju svoje prijatelje te da je i on s Tedeschijem pio kavu, ali da to ne znači pogodovanje.

Naravno, kazao je hrvatski predsjednik, postoje osjetljivi kriteriji i granice koje se ne smiju prijeći, ali treba znati da poduzetnici nisu kužne osobe, a s druge strane političari moraju imati taj osjećaj gdje je granica između normalnog prijateljskog, kolegijalnog i poslovnog odnosa i nečega što bi javnost mogla prepoznati kao koruptivno ponašanje. Osobno nije prepoznao da bi Tedeschi mogao imati koristi od prijateljevanja s premijerom.

Ponovio je da ne ide na inauguraciju srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u Beograd. Od Nikolića očekuje prvi korak jer treba pokazati da danas drugačije razmišlja nego što je razmišljao jučer. Za Nikolićeve izjave nakon izbora rekao je da ne idu u pravcu dobre suradnje, ali smatra da treba biti pragmatičan i pričekati što će Nikolić dalje raditi u svom mandatu.

Za Split Pride rekao je da su Split i Hrvatska položili ispit jer je skup održan mirno, bez nasilja i u duhu tolerancije. Velike policijske snage pokazuju, smatra Josipović, da je država spremna spriječiti svaki mogući nered i da je bila poučena prošlogodišnjim iskustvom.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 11.06.12. 07:57

Ministrica Holy je pogriješila i normalno je da podnese ostavku.
Stupanjem na ministarsko mjesto morala je biti svjesna da privatna prijateljstva mora staviti u drugi plan.
Nebitno je sada da li je i tko zloupotrijebio njen dopis. Bitno je da je svjesna svoje greške za koju će i *platiti*.
Druga je stvar što je po meni bila odvažna suprotstaviti se *lobiju otpada* na čemu joj svaka čast. Ali......postupila je ispravno postupila je ispravno davši ostavku..
HDZ i nitko iz te stranke nema moralno pravo čak ni komentirati jer za njihove vlade je bilo i možda većih grešaka ali nitko, ama baš nitko za to nije podnio ostavku. Prema tome samo se neka pokriju ušima.


registracija
2/6/11

stereo, 11.06.12. 10:15

Ja sam glasao za koaliciju lijevog centra ako je to bitno, ali bez obzira na to neznam kaj ova nalickana Vampirka sad hoće išla je nariktat posal nekom svom pajdi. Protiv toga su se bunili kada je bil HDZ na vlasti a sada ova Rakunka se nekaj buni nek se pokrije po uhima i čkomi. Još ju je trebalo napizdit nogom iz Sabora i to bi bilo to.
Zorane samo tjeraj takove od sebe !!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
10/5/12

psyop, 11.06.12. 11:24

jovo na svojem blekberiju prati "rad tajnih sluzbi" pa zna covek o cemu prica. lol.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika