31.03.2011. / 12:27

Autor: Hina

Sarkozy predlaže sastanak G20 o nuklearnoj sigurnosti

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u četvrtak je u Tokiju predložio održavanje sastanka predstavnika za nuklearna pitanja skupine G20 u svibnju u Parizu, kako bi se definirale "norme o međunarodnoj nuklearnoj sigurnosti".

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy u četvrtak je u Tokiju predložio održavanje sastanka predstavnika za nuklearna pitanja skupine G20 u svibnju u Parizu, kako bi se definirale "norme o međunarodnoj nuklearnoj sigurnosti".

"Od neovisnih agencija za nadzor nuklearne sigurnosti zemalja članica G20 tražimo da se sastanu, ukoliko je moguće u Parizu, kako bi se definirale norme o međunarodnoj nuklearnoj sigurnosti", rekao je Sarkozy u govoru održanoj francuskoj zajednici u veleposlanstvu Francuske u Tokiju. Predložio je da se sastanak održi u svibnju.

"Mislim da je sasvim nelogično da takve međunarodne norme još ne postoje", kazao je.

Sarkozy je u Tokio doputovao u četvrtak, kako bi ondje izrazio "solidarnost" s japanskim vlastima. Doputovao je iz kineskog Nankinga gdje je otvorio seminar G20 posvećen reformi ekonomskog i monetarnog sustava. Navečer bi Sarkozy trebao razgovarati s japanskim premijerom Naotom Kanom, a potom otputovati natrag u Pariz.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
17/10/07

Radmila, 01.04.11. 13:38

Izgleda ce Francuckoj pripasti liderstvo u Evropi, naravno uz podrsku SAD-e. Tako de ce Njemacka sa Merkelovom suzdrzanom politikom u NATOu otpasti kao naj jaca ek. sila u Evropi. Bude se ovaj pic-pjevac bogme dobro uglavio kao lider.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika