01.04.2011. / 18:51

Autor: Hina

Kapital Network na multipleksu D od danas, Sportska televizija od ponedjeljka

Sportska televizija prva je televizija na svijetu u vlasništvu jednog olimpijskog odbora, a moći će se bez ikakvih ograničenja gledati u cijeloj Hrvatskoj

KN i SPTV dobili su koncesiju za emitiranje u multipleksu DKN i SPTV dobili su koncesiju za emitiranje u multipleksu DKapital Network (KN), prvi nacionalni specijalizirani poslovni TV kanal koji donosi informacije iz svijeta gospodarstva, večeras u 20 sati počinje s emitiranjem.

Iz Kapital Networka danas je priopćeno kako se ta televizija obraća poslovnim ljudima i onima koje gospodarstvo zanima. Donosi informacije iz svijeta gospodarstva i prenosi ih na razumljiv način bez političke ili senzacionalističke obojenosti. Obrađuje teme iz poslovnog okruženja i slobodnog vremena ciljne skupine a to su gospodarstvenici i osobe koje zanima poslovni svijet, gledatelji koje ne zanima "senzacionalizam, trač i isprazan svijet celebritya, gledatelji koji žele pouzdanu, pravovremenu, relevantnu informaciju prezentiranu profesionalno, pregledno i razumljivo", ističe u priopćenju vlasnik Kapital Networka Dragan Ćuća.

Programska osnova KN-a obiluje novitetima a trend uvođenja novih sadržaja biti će stalan. Puninu programske sheme gledatelji mogu očekivati od jeseni, navode u KN-u.

Uz formate vlastite produkcije (vijesti svaki puni sat, intervjui, okrugli stolovi, Novi pravac, KN Reporti itd.) te obilje regionalnih i stranih magazina, na programu KN-a kreću i novi dokumentarni serijali iz znanosti i tehnologije, ekologije, zdravlja, povijesti te tjedni filmski program.

Vlasnik Kapital Networka podsjeća kako im je odlukom Vijeća za elektroničke medije od 17. prosinca 2010. dodijeljena dozvola za 15-godišnje emitiranje.

Kapital Network je prva poslovna televizija u Hrvatskoj i regiji koja emitira od svibnja 2006. Dosada je za gotovo pola milijuna kućanstava bio dostupan kroz platforme Max TV-a, B Net-a, Optime TV i DIGI TV-a ali i vlastitom satelitskom frekvencijom.

Prije godinu dana postaje jedini koncesionar specijaliziranog programa unutar Multipleksa B emitirajući svoj program u DVB-T sustavu na nacionalnoj razini. Program KN-a se uživo može pratiti i na www.kapital.tv još od 2008. godine.

Sportska televizija od ponedjeljka

Sportska televizija (SPTV), prvi specijalizirani sportski digitalni televizijski kanal u Hrvatskoj, započet će s emitiranjem u ponedjeljak, 4. travnja 2011., u 17,00 sati s emisijom Vijesti.

Sportska televizija ime je programa s kojim je tvrtka HOO TV d.o.o., u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na javnom natječaju dobila koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije – emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D (MUX D).

Sportska televizija prva je televizija na svijetu u vlasništvu jednog olimpijskog odbora, a moći će se bez ikakvih ograničenja gledati u cijeloj Hrvatskoj.

SPTV započinje emitiranje s ljetnom shemom i nudit će hrvatskim gledateljima sportske vijesti iz hrvatskog i svjetskog sporta, sportske prijenose, priče o sportu i oko njega.

Prvog dana emitiranja na SPTV-u će ljubitelji košarke moći uživati u prijenosu utakmice 4. kola košarkaške A1 Lige za prvaka između Alkara i Zadra, koja se igra u Sinju s početkom u 17,50 sati, a bit će objavljen i ekskluzivni razgovor s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesom Roggeom .

"Od objave odluke o dobivanju nacionalne koncesije (5. siječnja 2011.), do početka emitiranja, prošlo je svega nekoliko mjeseci. Nije bilo lako, a svi koji znaju što je ustrojstvo i pokretanje televizije, znaju što je sve bilo pred nama. Ali, mali i složan tim stručnjaka, uspio je u iznimno kratkom vremenu osigurati sve preduvjete za pokretanje, prije svega nove 'start up' kompanije, a onda i televizije. Velika je to stvar za hrvatski sport i Hrvatski olimpijski odbor koji je prepoznao trenutak i iznimnu mogućnost za razvoj sporta u Hrvatskoj", kazao je direktor SPTV-a Petar Čavlović.

Po riječima glavnog urednika SPTV-a Jure Ozmeca, ljetna shema SPTV-a bit će raznolika, informativna, zabavna i edukativna.

"Želja nam je približiti svaki sport svakom gledatelju, ali i gospodarstveniku i navijaču. Program započinjemo s prijenosom košarke, a sa zadovoljstvom najavljujem da već u utorak imamo prijenos polufinala hrvatskog nogometnog Kupa, utakmicu Cibalia - Varteks", naglasio je, kao glavna osoba odgovorna za program, Ozmec.

SPTV emitirat će dnevno 12 sati programa, a INFO kanalom, koji sadrži sve relevantne sportske, političke, gospodarske i servisne informacije, program će biti ispunjen 24 sata. Sadržaj INFO kanala se ostvaruje u suradnji sa Sportskim novostima, Hrvatskom izvještajnom novinskom agencijom (HINA), Privrednim vjesnikom i Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ)

Vezane vijesti

Vipnet predstavio digitalnu televiziju – Vip TV

Vipnet predstavio digitalnu televiziju – Vip TV

Adrian Ježina, dosadašnji predsjednik Uprave B.neta, novi je član proširene Uprave Vipneta, zadužen za novoosnovani Vipnetov Sektor multimedije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika