02.04.2011. / 11:50

Autor: Hina

Naoružane skupine pucale po građanima u Siriji

"U gradu Homsu naoružana skupina otvorila je vatru na skup građana u četvrti Bajada pri čemu je djevojka smrtno stradala", dodala je sirijska agencija

Foto: ArhivaFoto: ArhivaNaoružane skupine otvorile su vatru na građane i pripadnike snaga sigurnosti u predgrađu Damaska Dumi i gradu Homsu, izvijestila je u petak sirijska državna novinska agencija pozivajući se na službene izvore.

Agencija SANA je izvijestila da je nekoliko ljudi ubijeno i ranjeno. "Službeni izvor je rekao da je naoružana skupina nakon podneva zauzela krovove nekih zgrada u Dumi i otvorila vatru na više stotina građana koji su se okupljali i pripadnike snaga sigurnosti", izvijestila je SANA.

"U gradu Homsu naoružana skupina otvorila je vatru na skup građana u četvrti Bajada pri čemu je djevojka smrtno stradala", dodala je sirijska agencija.

Nakon molitve petkom u tri sirijska grada buknuli su prosvjedi protiv vladajuće stranke Baath, doznaje se od sirijskih aktivista koji podsjećaju da je predsjednik Bašar al-Asad prije dva dana masovne prosvjede i zahtjeve za slobodom nazvao stranom urotom.

Aktivisti upozoravaju da su vojnopolicijske snage sve brutalnije

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika