04.04.2011. / 10:36

Autor: Martina Čizmić

Prva pobjeda Thundera u Slovenskom prvenstvu

U Hrvatskoj je veoma teško naći nekoga tko je spreman sponzorirati klub američkog nogometa. Većina potencijalnih sponzora nema sluha za razvoj ovog sporta. Ali ne gubimo nadu, rekao je predsjednik kluba Jura Žlof

Thunderi su upisali prvu pobjeduThunderi su upisali prvu pobjeduNakon što su u prvom kolu izgubili na gostovanju u Ljubljani, igrači Zagreb Thundera pokazali su kako se gotovo izgubljena utakmica može preokrenuti. U nedjelju su na gostovanju u Mariboru tako svladali Maribor Generalse rezultatom 22:21.

Krajnji rezultat ne odaje dramu koja se odigravala na terenu. Nakon što su zbog ozlijeda ostali bez čak šest igrača prošlog tjedna, Thunderi su promijenili taktiku. Tako su u prvoj četvrtini ravnopravno parirali obrani Generalsa. Obje su momčadi imale nekoliko propuštenih prilika, da bi u posljednjoj minuti prve četvrtine Generalsi odigrali dobar prodor i došli na 11 jardi od gol linije Thundera.

Početkom druge četvrtine Generalsi su zabilježili prvi zgoditak na utakmici i tako poveli razultatom 7:0. No, do kraja poluvremena Thunderi su nakon ispuštene lopte Generalsa odigrali izvrstan protunapad i postigli pogodak nakon pretrčanih 45 jardi. Na žalost, ispucavanje za dodatni bod bilo je blokirano te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 7:6.

U drugom poluvremenu igra se ubrzala i s jedne i s druge strane. Prvo su Generalsi povećali prednost na 14:6, da bi Thunder smanjio prednost na 14:12. Nakon konverzije za dva boda, rezultat je pred kraj treće četvrtine po prvi put izjednačen. No, Generalsi nisu bili zadovoljni rezultatom i nakon dodavanja od 70 jardi ponovno su preuzeli vodstvo pri rezultatu 21:14.

U posljednjoj četvrtini obje su se momčadi malo primirile. Tek desetak minuta prije kraja Generalsi su pogriješili i prepustili loptu u ruke Thundera koji su došli pred samu gol liniju i nakon akcije smanjili zaostatak na 21:20. Thunderi su potom preuzeli na sebe rizik i minutu prije kraja odigrali akciju za dva boda koja im je donijela i prvo vodstvo na utakmici. Do kraja utakmice Thunderi su u potpunosti preuzeli kontrolu nad susretom i sačuvali prednost i pobjedu.

Time su Thunderi upisali i prvu pobjedu u Slovenskom prvenstvu te tako dokazali da se mogu nositi i sa puno jačim momčadima.

"Nikad nisam bio ponosniji na tim", rekao je nakon utakmice predsjednik kluba Jura Žlof. Istaknuo je da je utakmica bila teška, ali da su dokazali da mogu pobjediti bilo koga.

"No, javlja se problem s financiranjem gostovanja i sudjelovanja u Slovenskoj ligi. U Hrvatskoj je veoma teško naći nekoga tko je spreman sponzorirati klub američkog nogometa. Većina potencijalnih sponzora nema sluha za razvoj ovog sporta. Ali ne gubimo nadu. Do sad su nam u susret izašli Jamnica sa energetskim napitcima koje koristimo na treninzima i utakmicama i fitness klub Coner koji nam pomaže da ostanemo u formi. Njima smo izuzetno zahvalni jer su vjerovali u nas i nastojati ćemo to povjerenje i dalje opravdati. Tražimo sponzore i pozivamo sve koji nam mogu i žele pomoći da se jave na e-mail zagrebthunder@hotmail.com", na kraju je poručio Žlof.

Pred Thunderima je još jedno gostovanje, ponovno u Ljubljani gdje će za dva tjedna gostovati kod Alp Devilsa.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika