05.04.2011. / 15:10

Autor: Nacional.hr

Dešifrirajte poruku - FBI traži pomoć javnosti u riješavanju ubojstva

Rickya McCormick ubijen je 1999.godine, a šifrirane poruke su pronađene u njegovom džepu

IlustracijaIlustracijaFBi je zamolio javnost da pomogne u dešifriranju poruke za koju mnogi smatraju da je ključ za riješenje deset godina starog ubojstva, prenosi New Scientist.

U lipnju 1999. u polju blizu grada St.Luisa u američkoj državi Misouri pronađeno je tijelo ubijenog 41-godišnjeg Rickya McCormicka. Policija je u džepu hlača ubijenog pronašla dve šifrirane poruke za koje su mislili da ih je on napisao. Sve do danas FBI pomoću svojih standardnih tehnika, koje uključuju i statističku analizu o tome koji se znakovi najćešće pojavljuju, pokušva dešifrirati poruku, no bezuspješno pa sada traže pomoć javnosti.

Dan Olson, šef FBI -jeve jedinice za kriptoanalizu tvrdi da FBI želi čuti teorije građana o značenju poruke, no nije želio otkriti koje je sve pristupe FBi koristio u dešifriranju poruke, jer želi novi, svježi, pristup od strane javnosti. FBI je postavio i web stranicu na kojoj se skupljaju rješenja i savjeti koje daju građani.

Poruku pogledajte ovdje na web stranicama New Scientista.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 05.04.11. 15:40

Ja sam dešifrirao i piše: Na sve to me je natjerao Ivo Sanader.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika