07.04.2011. / 09:30

Autor: Hina

Bob Dylan oduševio u Kini

Heroj kontra-kulture i protestni pjevač i tekstopisac iz 60-ih godina Bob Dylan oduševio je publiku u srijedu na svom prvom koncertu u Kini, iako je pristao pjevati unaprijed odobrene pjesme kako ne bi povrijedio tamošnje osjetljive komunističke vlasti svojim stihovima o građanskim pravima i slobodama.

Bob Dylan (Reuters)Bob Dylan (Reuters)Heroj kontra-kulture i protestni pjevač i tekstopisac iz 60-ih godina Bob Dylan oduševio je publiku u srijedu na svom prvom koncertu u Kini, iako je pristao pjevati unaprijed odobrene pjesme kako ne bi povrijedio tamošnje osjetljive komunističke vlasti svojim stihovima o građanskim pravima i slobodama.

Iako nisu mogli čuti "The Times They Are A-Changin'" ili "Blowin' in the Wind", oko 6000 gledatelja u Pekingu ovacijama je ispratilo Dylana, koji im je odsvirao neke od svojih legendarnih, ali politički neproblematičnih pjesama poput "All Along The Watchtower", "Like a Rolling Stone" ili "A Hard Rain's A-Gonna Fall".

Gledateljima se Dylan, po svom običaju, obratio samo jednom, kada je predstavio članove prateće grupe.

Dylan će u petak svirati u Šangaju, a potom ga očekuju još dva nastupa u Hong Kongu.

Promotori su Dylana u Kinu pokušali dovesti još prošle godine, ali tada za nastupe nije dobio odobrenje ministarstva kulture.

Vezane vijesti

Obama Dylanu uručio Predsjedničku medalju slobode

Obama Dylanu uručio Predsjedničku medalju slobode

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je na svečanosti održanoj u Bijeloj kući Bobu Dylanu uručio najviše američko civilno odlikovanje -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika