30.05.2012. / 11:10

Autor: Hina

Obama Dylanu uručio Predsjedničku medalju slobode

"Danas svi, od Brucea Springsteena do U2 puno duguju upravo Bobu", rekao je Obama na svečanosti uručujući priznanje 70-godišnjem Dylanu, koji je na glazbenoj sceni punih 50 godina. "Nema takvoga velikana u povijesti američke glazbe", kazao je američki predsjednik

Bob Dylan (arhiva)Bob Dylan (arhiva)Američki predsjednik Barack Obama u utorak je na svečanosti održanoj u Bijeloj kući Bobu Dylanu uručio najviše američko civilno odlikovanje - Predsjedničku medalju slobode, kazavši pritom kako je njegov veliki obožavatelj.

"Danas svi, od Brucea Springsteena do U2 puno duguju upravo Bobu", rekao je Obama na svečanosti uručujući priznanje 70-godišnjem Dylanu, koji je na glazbenoj sceni punih 50 godina. "Nema takvoga velikana u povijesti američke glazbe", kazao je američki predsjednik.

"I nakon svih ovih godina, on je još uvijek u potrazi za dobrim zvukom, za istinom... Moram iskreno kazati kako sam njegov veliki obožavatelj", rekao je Obama, rođen 1961., godinu dana prije nego što je izašao prvi Dylanov album. Obama je kazao da je Dylanove pjesme slušao još kao učenik. "Svijet je za mene bio otvoren", jer je Dylan opjevao neke stvari od ključnoga značaja za ovu zemlju.

"Ono što me osobito veseli, kada su u pitanju ovakve svečanosti je da sam među osobama koje su moji istinski osobni junaci i znam kakav su utjecaj imali na moj život", rekao je Obama, osobito istaknuvši spisateljicu Toni Morrison.

Nagradu su u prošlosti dobili Majka Tereza te znanstvenik Stephen Hawking, a osim Dylana Predsjedničku medalju slobode ove godine dobiva još 12 laureata. Među njima su američka spisateljica i dobitnica Nobelove nagrade za književnost 1993. Toni Morrison, bivša američka državna tajnica Madeleine Albright, bivši astronaut i američki senator John Glenn, a predsjedniku Izraela Shimonu Peresu priznanje će biti uručeno idući mjesec.

Vezane vijesti

Bob Dylan snima novi album

Bob Dylan snima novi album

Američki kantautor Bob Dylan priprema novi album na kojemu će dominirati utjecaj latino glazbe, prenosi britanski Guardian. Dylanov novi, 35.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika