11.04.2011. / 08:58

Autor: Hina

Poljski premijer:

'Objasnite mi zašto bi Hrvatska patila zbog Moamera Gadafija?'

"Trebali bismo vjerovati u snagu i vitalnost vrijednosti koje čine Europsku uniju, i u koje susjedne zemlje mogu vjerovati i težiti da im se pridruže", rekao je Tusk

Moamer Gadafi (ilustracija)Moamer Gadafi (ilustracija)Poljski premijer Donald Tusk kazao je u razgovoru za britanski Guardian da će se njegova zemlja po preuzimanju predsjedništva EU-a u drugoj polovici godine zauzeti za brže širenje Unije na istok, te neizravno najavio podršku Poljske Hrvatskoj.

Tusk je u razgovoru objavljenom u izdanju od subote naglasio da sve veća briga Unije za "stanje na jugu ne smije biti nauštrb istoka" Europe. Poljski premijer je rekao da će među prioritetima poljskog predsjedništva EU-a neizbježno biti "jug", s obzirom na implikacije nedavnih pobuna u sjevernoj Africi na zemlje južne Europe. Tusk je ipak dodao da EU "ne može dopustiti da događaji u sjevernoj Africi blokiraju proširenje".

"Može li mi netko objasniti zašto bi Hrvatska patila zbog (libijskog čelnika Moamera) Gadafija?", upitao se Tusk, čija zemlja 1. srpnja od Mađarske preuzima predsjedanje 27-članom Unijom.

Tusk se u razgovoru za britanski dnevni list također zauzeo za približavanje Bjelorusije i Ukrajine Europskoj uniji, bez obzira na činjenicu da je u Bjelorusiji "još uvijek na vlasti diktator (Aleksandar Lukašenko)", a u Ukrajini je na izborima pobijedio "povijesno nedemokratski Viktor Janukovič".

"Trebali bismo vjerovati u snagu i vitalnost vrijednosti koje čine Europsku uniju, i u koje susjedne zemlje mogu vjerovati i težiti da im se pridruže", rekao je Tusk.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 11.04.11. 11:05

""Trebali bismo vjerovati u snagu i vitalnost vrijednosti koje čine Europsku uniju"

Je vrijednosti su nasljeđene od engleza (pljačkaj i ubijaj dok ide, a kad ne ide briši).
Ili - namami naivne i sklone izdaji obečanjima o milijardama eura pomoći, a kad padnu u klopku progutaj ih ko biljka mesojedka.
Nema nikakvih vrijednosti u EU - sve je ostalo na razini neandertalca - makar ne vjerujem da su i neandertalci tak bezosječajno ubijali i klali radi pljačke kak to dela engleska kraljica ili onaj mali pederčić sarkozi u kompi s isto takvim pederčićem berluskonijem.
Sve je i dalje na zazini vučje logike i tih europljana se treba čuvati i kad darove nose - za one koji znaju nekaj malo o povijesti !


registracija
7/1/11

djani, 11.04.11. 11:27

Banda britanska,šugavi su pogledajte ih kakvi su kao imbecilna nacija.
Poljaci su KATOLICI ,a to imbecilima engleskim ne odgovara,ali odgovarat će im jer više nisu i neće jebavat živce nego će Njemačku slušat i ostale dosta je njihovog kolonijalizma .
Hrvatska će u EU i bez njih uzalud im srbski lobi ,CROATIA MUST BE FREE


registracija
7/1/11

djani, 11.04.11. 11:30

Razni SIROVI ili kakve već imaju titule ti bolesnici po engleskoj su nas koštali devedesetih bar 5000 mrtvih i oko 15 milijardi štete nanešene nam od kolonijalističke nam zemlje srbije,tako da nam oni neće ,a vidjet čete ,odlučivati o našoj sudbini jer pročitana su knjiga ,nego Njemačka će biti presudna i Poljska,a na nama je da udovoljimo pravila EU


registracija
25/6/10

vidra, 11.04.11. 12:33

Ti Britanci deklarirani svjetski "gusari", nikako da nađu svoj mir kroz svoju brigu i svoju zemlju. Stalno su im papci i šape ispružene prema drugim dijelovima svijeta. Pa onda u toj lakomosti vladanja svijetom,neke zemlje vole više, neke manje, a neke uopće ne vole. Mi smo na tom zadnjem mjestu. Srbija im je kroz povijest bila uvijek na prvom mjestu. Stalno se pitam zašto šajkaće vole više nego nas? I što sada? Baš ništa. Mi ćemo biti i dalje to što jesmo i bez njih, a oni će i dalje morati svojatati svijet, jer za šešire njihovih dama trebaju puno perja, a oni više pernatih životinjica nemaju,jer su ih istrijebili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika