11.04.2011. / 21:11

Autor: Hina

Berlusconi odbacuje optužbe za utaju poreza

Talijanski premijer Silvio Berlusconi izašao je u ponedjeljak iz sudnice u Milanu i obrušio se na "ljevičarske" tužitelje koji ga optužuju za niz kaznenih djela, od utaje poreza do seksa s maloljetnicom.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski premijer Silvio Berlusconi izašao je u ponedjeljak iz sudnice u Milanu i obrušio se na "ljevičarske" tužitelje koji ga optužuju za niz kaznenih djela, od utaje poreza do seksa s maloljetnicom.

"Proveo sam nadrealno jutro", rekao je Berlusconi pristašama okupljenim pred sudnicom u kojoj je održano posljednje u nizu ročišta u slučaju utaje poreza u njegovu medijskom carstvu Mediasetu.

"Premijera optužuju tužitelji koji se nabacuju blatom na njega i na Italiju u trenutku kada nam je potrebna snaga za obranu zemlje na međunarodnoj sceni", rekao je talijanski premijer.

Njegova odluka da se u ponedjeljak pojavi pred sudom u suprotnosti je s izostankom s početka suđenja u aferi "Rubygate" prošli tjedan, u kojoj je optužen da je maloljetnici plaćao seksualne usluge i zloporabio dužnost u pokušaju da to zataška.

Berlusconi nije ništa rekao u sudnici, ali je, obraćajući se pristašama pred sudom, optužbe za prostituciju ocijenio "neutemeljenima" i dodao da je žrtva pokušaja ljevičara da ga uklone s političke scene.

Ročište u ponedjeljak odnosilo se na optužbe da je Mediaset kupio televizijska prava za američke filmove preko dvije off-shore tvrtke i lažno prijavilo troškove kako bi smanjilo iznos poreza.

I Mediaset i Berlusconi odbacuju optužbe. "To je nevjerojatna optužba. Trebao bi biti jako lud da bi oštetio vlastitu tvrtku. Nijedan poslovni čovjek na svijetu ne bi to učinio", ustvrdio je Berlusconi.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika