12.04.2011. / 16:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Bertolucci će u Cannesu dobiti počasnu nagradu

Zlatna palma za životno djelo je i prije bila 'ad hoc' dodjeljivana filmskim redtaljeima kao što su Woody Allen ili Clint Eastwood, ali će od sada biti redovan godišnji događaj. Bertolucci će biti prvi dobitnik u nizu

Cannes: Ilustracija (Wikipedia)Cannes: Ilustracija (Wikipedia)Talijanska filmska legenda Bernardo Bertolucci, čiji su klasici među ostalima "Posljednji tango u Parizu" i "Posljednji kineski car", dobit će počasnu Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu, objavili su u organizatori festivala.

Zlatna palma za životno djelo je i prije bila 'ad hoc' dodjeljivana filmskim redtaljeima kao što su Woody Allen ili Clint Eastwood, ali će od sada biti redovan godišnji događaj. Bertolucci će biti prvi dobitnik u nizu.

"Njegov politički i društveni angažman, s dubokom lirikom i elegantnom i preciznom režijom, učinili su njegove filmove jedinstvenima u povijesti svjetske kinematografije", naglašava se u izjavi organizatora.

Festival u Cannesu počet će 11. svibnja, a žirijem koji će dodijeliti Zlatnu palmu za najbolji film predsjedat će američki glumac Robert de Niro.

Popis filmova u konkurenciji trebao bi biti objavljen u četvrtak u Parizu.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika