15.04.2011. / 13:21

Autor: Martina Čizmić

Kosor: Za Vladu je neprihvatljivo da se Oluja naziva "zločinačkim pothvatom"

Hrvatska je država vladavine prava u kojoj se poštuju odluke. Želim zahvaliti građanima što pokazuju dostojanstvo i dostojno ponašanje, rekla je premijerka

Jadranka KosorJadranka Kosor"Presuda koja je danas izrečena protiv generala nije pravomoćna. Pred nama je žalbeni postupak. Budući da je prvostupanjsko vijeće utvrdilo da je hrvatsko vodstvo postupalo u zločinačkom pothvatu, moram reći da je to za Vladu RH neprihvatljivo. Poduzimat ćemo sve u skladu s pravnim mogućnostima da se takva klasifikacija pred drugostupanjskim sudom poništi", rekla je premijerka Kosor u izjavi nakon izrečene presude hrvatskim generalima.

Podsjetila je na studiju koju je izradila Pravna akademija o "zločinačkom pothvatu" i da je ta studija poslana Haaškom sudu. Potom se obratila građanima nešto osobnije.

Amnesty International: Presuda ICTY-a pravda za žrtve ratnih zločina u Hrvatskoj

"U životu pojedinaca i naroda postoje trenuci koje je teško prihvatiti. Takvi su trenutci posebno teški kad osjećamo da su u suprotnosti s našim željama i nadama. Naše stajalište o karakteru operacije Oluja je poznato. To je bila legitimna akcija. Svjesna sam da se i u ovom trenutku svaka naša reakcija pomno prati i mjeri i da će se svaka naša rekacija pomno pratiti i mjeriti. No želim reći ono što osjeća svaki građanin RH.

Hrvatska je država vladavine prava u kojoj se poštuju odluke. Želim zahvaliti građanima što pokazuju dostojanstvo i dostojno ponašanje. Prije svega hrvatskim braniteljima. Nadam se da ćemo i dalje pokazati jedinstvo i vjeru u budućnost", rekla je vidno potresena premijerka.

Na kraju je dodala da je za poslijepodne sazvala sjednicu Vlade kako bi raspravili o sljedećim pravnim postupcima.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 15.04.11. 13:57

Kaj mislite stoko sitnog zuba kak bu završila "međunarodna arbitraža" o Rudolfovoj vali (Piranski zaljev) koju je tak slavodobitno dogovorila ova retardirana četnikuša kosor (ili vasiljković ili tak nekak)?!
Jel vam ova presuda ove "međunarodne arbitraže" daje naslutiti kraj i te farse, otimačine i veleizdaje?!


registracija
3/8/10

Vjetar, 15.04.11. 14:00

Kad mene netko izlita i izasere i izvrijeđa i omalovaži te okleveta bez razloga ja s njime prekinem sve diplomatske i ne diplomatske odnose te ga ignoriram do trenutka dok se taj netko meni javno ne izvini.
Smatram da ljudi s ponosom tako rade.


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.04.11. 14:08

NE SERI!

Ostajem ponosan na Tuđmana, Šuška i generale koji su u "zločinačkom poduhvatu" slomili Veliku Srbiju!


registracija
3/8/10

Vjetar, 15.04.11. 14:10

Zvonko,
moj komentar se odnosi na EU i ostale !


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.04.11. 14:21

Nisam se obratio tebi!


registracija
2/1/11

prohujalo, 05.05.11. 10:51

Hrvatska je drzava vladavine prava u njoj se postuju odluke.....proso je 1.4.-malo se presla sijeda kosa


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika