15.04.2011. / 13:34

Autor: Martina Čizmić

Josipović: Šokiran sam, očekujem da će neke teze biti odbačene nakon žalbe

"Očekujem da će mnoge od teza na kojima se temelji presuda biti preispitane pa i odbačene u žalbenom postupku", rekao je predsjednik

Ivo JosipovićIvo Josipović"Osuđujuća presuda generalima sa svojim obrazloženjem i kaznom, posebno tezom o zločinačkom pothvatu, ozbiljan je akt koji je šokirao i mene. Generali su osuđeni za teška kaznena djela i mnogi građani se s tim teško nose. No, presuda ne dovodi u pitanje legalnost tih akcija", rekao je u svojoj izjavi predsjednik Ivo Josipović.

"Uvjeren sam da takav "zločinački pothvat" nije postojao, posebno jer teza ne podrazumjeva da su svi pripadnici vojske i policije zločinci. U Hrvatskoj smo svjesni da je zločina tijekom Domovinskog rata bilo na svim stranama, pa tako i našoj", rekao je predsjednik.

Dodao je kako je Hrvatska država koja poštuje vladavinu prava, a takvu Hrvatsku podržavaju branitelji i svi naši građani.

"Očekujem da će mnoge od teza na kojima se temelji presuda biti preispitane pa i odbačene u žalbenom postupku", rekao je predsjednik te na kraju dodao kako "neovisno o presudi Domovinski rat ostaje pravedni rat u kojem smo sačuvali državu".

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 15.04.11. 13:53

Ne treba se cuditi takvim presudama kad hercegovci pjevaju ustaske pijesme a sude generalima -STRANCI!


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.04.11. 14:03

NE SERI!


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.04.11. 14:04

I ja sam ponosan što su Tuđman, Šušak i generali bili dio "zločinačkog poduhvata"!
Bolje i to nego Velika Srbija!


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 15.04.11. 14:27

Zvonko,

ti ne Seri, Hercegovacko govno smrdljivo!

Ako si ponosan na Tudjmana, Suska i generale sto su bili dio zlocinackog podhvata, onde cemo i tebe u Haag cim prije...


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 15.04.11. 14:30

Presuda Gotovini i Markacu je previsoka i krajnje nepravedna! Zalosno je sto su njih dvojica bezrazlozno drasticno kaznjena, zbog genocidne politike Suska i Bobana, koji su stvarni krivci sto je Hrvatska izasla na zao glas...


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.04.11. 14:48

Najviše se bojim ovih "šokiranih" presudom. Time žele pridobiti simpatije naivne nacije za svo "dobro" koje su i sami uložili da do ovakove presude dođe.

Šečer na kraju očekujem, kada i ako, nevini doživotni predsjednik Mesić, isto tako izrazi "šok".

Nacijo moja, paklena su se vrata tek otvorila. Ako je Oluja zločin, onda su i svi njeni sudionici zločinci.
Izlaznom strategijom Haškog suda, procesuirat će se i pas i mačka koja se zatekla tih slavnih "zločinačkih" dana na tom slavnom svetom "zločinačkom" Zvonimirovom tlu!

A ti, odidodji tam vam, pa ti ne znaš na karti pokazati Hercegovinu, ali zato znaš mrziti! Pokri se ušima! Kad uspiješ napisati suvisliju rečenicu o nekoj temi, predložit ću te za Kiklopa!


registracija
3/8/10

Vjetar, 15.04.11. 15:07

Otavite naše mtrve da počivaju na miru Božjem.
Neka ima je laka zemlja.
Kad vi Hrvatomrzci ili jednostavno šupljoglavci stavite svoje prde na mjesta na koja su stvili pokojni Otac i suradnici svoje tada smatrajte da imate pravo glasa za javljanje i komentiranje.


registracija
11/1/10

fluid, 15.04.11. 15:10

General Stipetić otišao u Hag.Objasnio svoju ulogu i-slobodan.Hrvatska vlada na čelu sa Tuđmanom i Šuškom te svom policijskom i obavještajnom kamarilom zabranila Anti Gotovini odlazak u Hag i iznošenje svoje obrane u svezi Oluje !?Sa kojim ciljem i sa kojim pravom?Nije se Ante uplašio Haga nego domaće izdaje.Shvatio je da je odabran za žrtveno janje izaplotnih nalogodavaca.Pobjegao je od domaće izdaje onih koji su i kreirali takav razvoj događaja.Srbi nisu imali šanse protiv nas a palež,ubijanje staraca,pljačke i sve ostalo ,nije bilo potrebno.Čak šta više.Osobe koje su to naredile,prešutno odobrile,prikrivale i šta sve već ne,su sramota hrvatskog zasluženog ponosa.Nisu oni ubili Srbe i pljačkali srpsko.Oni su pucali u Hrvatsku i palili hrvatsko.Kao zadnje;što da jedan sudac vodi računa o generalima i kako ih osuditi kada državne politike i službene vlasti nikada nisu pokazale da je njima uopće stalo da generali budu državni interes i pod državnom zaštitom?Stvarno neznam zašto bi se ljutili na suca zbog takve odluke.?Posebna je priča što istoga suca treba biti sram jer je presudio onako kako je svjetski i svaki drugi presedan.To zasigurno nije ni pravo ni pravda.Pitanje njegove nesavjesnosti i savjesti,neće pomoći ni nama a još manje generalima.


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 15.04.11. 15:56

Zvonko,

zbog tebe, tvojih iskrivljenih razmisljanja, tvog ponosa za zlocinacki podhvat i Hercegovaca takvih kao sto si ti, Hrvatska pada nicice na koljena...

Vjetar,

neka te jebe krivousti Otac nacije i njegov najblizi suradnik Susak u supak, sve dok ti ga ne razvale i ne ispustis vjetar. Zbog njih su najebali hrabri i casni generali...


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 15.04.11. 16:00

Ni u snu nisam pomislio da ce kazna Gotovini biti tako drasticna i ne mogu se pomiriti s tim nikako, a smrdljivi bjeloglavi sup jos pri tome poziva na dostojanstvo. Fuj!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika