16.04.2011. / 15:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Alfano: Berlusconi možda kandidat za izbore 2013.

Silvio Berlusconi je u obraćanju novinarima u četvrtak kao mogućeg nasljednika najavio ministra pravosuđa Angelina Alfana.

Šef talijanske vlade Silvio Berlusconi ponovno će se kandidirati za parlamentarne izbore 2013., rekao je u subotu u razgovoru ministar pravosuđa Angelino Alfano, kojeg je premijer, u talijanskoj javnosti zvan Cavaliere, odredio kao svog mogućeg nasljednika.

Alfano je za talijanski list Corriere della Sera izjavio da je scenarij Berlusconijeva povlačanja iz politike tek "gruba skica, bez sudionika i podloge".

Silvio Berlusconi je u obraćanju novinarima u četvrtak kao mogućeg nasljednika najavio ministra pravosuđa Angelina Alfana.

Talijanski premijer je tom prilikom rekao da se neće opet kandidirati za šefa vlade, nakon što mu za dvije godine istekne mandat. Izjavio je da će samo "voditi liste", ali neće imati operativnu ulogu. Alfana je naveo kao nasljednika na čelu svoje stranke "Narod slobode" i kandidata za šefa vlade.

Do isteka mandata 2013. godine po skandalima poznati premijer neće mirovati, nego najavljuje realizaciju planiranih izmjena talijanskoga pravosudnog sistema te promjene ustava zemlje.

Alfano je svojoj stranci, u kojoj vladaju napetosti, uputio poziv na jedinstvo.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika