17.04.2011. / 11:38

Autor: Martina Čizmić

ZANS: Zagreb Thunder uvjerljivo protiv Alp Devilsa

Thunderima predstoji gotovo mjesec dana odmora do početka drugog dijela sezone. Tek 14. svibnja očekuje ih uzvratan susret upravo protiv Alp Devilsa

Thunderi na gostovanju u LjubljaniThunderi na gostovanju u LjubljaniU trećem kolu Slovenskog prvenstva u američkom nogometu, ekipa Zagreb Thundera gostovala je u Ljubljani kod Alp Devilsa.

Pred oko stotinu gledatelja po hladnom i vjetrovitom vremenu, ekipa Thundera pobijedila je Devilse rezultatom 26:0 i time si osigurala drugo mjesto pred drugi dio sezone koji će se odigravati u Zagrebu.

Od samog početka ekipa Thundera krenula je ozbiljnije u utakmicu. Iako su i Devilsi i Thunderi imali prilike, niti jedna momčad u prvoj četvrtini nije uspjela doći u položaj za pogodak.

No, nakon dobro odigrane akcije Thundera, u drugoj četvrtini, u poziciju za pogodak došao je Marko Tošić koji je tako omogućio vodstvo Thundera rezultatom 6:0. Zagrepčani su pokušali izvesti i akciju za 2 boda, ali je obrana Devilsa zaustavila njihov pokušaj.

Nakon poluvremena koje su igrači iskoristili za grijanje u svlačionici i dogovor s trenerima, Thunderi su preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Ponovno je glavna zvijezda bio Marko Tošić koji je nakon fantastične akcije i pretrčanih 75 jardi postigao drugi pogodak, za vodstvo Thundera 12:0.

Devilsi su s nekoliko akcija pokušali pronaći put kroz Thunderovu obranu, no to im nije uspjevalo.

Sredinom treće četvrtine, tijekom napada Thundera Luka Ostrman je dodao Hrvoju Rogiću koji je prevario Devilsovu obranu, pretrčao 35 yardi za vodstvo Thundera 18:0.

U jednom trenutku su igrači i treneri Devilsa izgubili živce zbog nekoliko sudačkih odluka. Zbog vrijeđanja suca na kraju je isključen trener Devilsa Tomšek.

To je dodatno omelo Devilse koji su u svom sljedećem napadu loptu odnijeli u svoju gol liniju, što je omogućilo Juraju Žlofu da rušenjem protivničkog igrača donese još 2 boda za Thundere, za vodstvo 20:0.

Konačni rezultat 26:0 Thunderi su postavili nakon zanimljive akcije u kojoj je Rogić dodao loptu Žlofu koji se našao iza leđa Devilsove obrane i postigao pogodak.

Do kraja utakmice, suci su isključili još jednog igrača Devilsa zbog nesportskog ponašanja.

Thunderima predstoji gotovo mjesec dana odmora do početka drugog dijela sezone. Tek 14. svibnja očekuje ih uzvratan susret upravo protiv Alp Devilsa.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika