21.04.2011. / 17:17

Autor: Hina

Miroslav Radman dobitnik Lwoffove nagrade za mikrobiologiju

Hrvatski znanstvenik dr. Miroslav Radman dobitnik je Lwoffove nagrade - najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije koju dodjeljuje Federacija europskih društava za mikrobiologiju (FEMS - Federation of European Microbiological Societies).

Miroslav Radman i Ivan ĐikićMiroslav Radman i Ivan ĐikićHrvatski znanstvenik dr. Miroslav Radman dobitnik je Lwoffove nagrade - najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije koju dodjeljuje Federacija europskih društava za mikrobiologiju (FEMS - Federation of European Microbiological Societies).

Profesor Radman, redovni član Francuske akademije znanosti, profesor izvanredne klase stanične biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu te ravnatelj i suosnvač MedILS-a (Mediteranskog instituta za istraživanje života) u Splitu, peti je dobitnik tog iznimnog priznanja koje će mu 30. lipnja biti uručeno u Ženevi, priopćeno je danas iz Agencije McCann Erickson.

''Drago mi je da ću dobiti prvu međunarodnu znanstvenu nagradu kao hrvatski znanstvenik i to na prijedlog Hrvatskog mikrobiološkog društva'', izjavio je tom prigodom Miroslav Radman.

Nagrada nosi ime profesora Andrea M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika. Radi se o najprestižnijoj mikrobiološkoj nagradi koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom području, a koju FEMS od 2000., svake treće godine, dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 22.04.11. 10:12

O Đikićevim "pronalascima"smo ponešto i pročitali u medijima i na TV-u no o Radmanu nemam pojma.Mislim,na čemu je radio i šta je "proizveo "novo.Ne kažem da nije,samo pitam šta!Nigdje nisam ništa našao o tome.Vjerujem da je,ali može li se više čuti?


registracija
8/5/11

HCOIE, 25.06.11. 14:49

Inače široj je javnosti manje poznato da je slavna Francuska akademija znanosti u svojoj povijesti imala samo dva Hrvata kao svoje članove – Ruđera Boškovića, čiju tristotu godišnjicu rođenja obilježavamo ovih dana, kao dopisnog i prof.dr.sc. Miroslava Radmana, ovogodišnjeg dobitnika najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije FMES - Lwoff Award, kao redovnog člana. HCOIE


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika