22.04.2011. / 07:16

Autor: Hina

SAD upozorio Iračane: Ako želite da odemo, moramo ozbiljno razgovarati

Načelnik glavnog stožera američke vojske admiral Mike Mullen doputovao je u četvrtak u Bagdad upozorivši iračke čelnike da trebaju početi ozbiljne pregovore ako žele da američke vojne snage ostanu ondje dulje od predviđenog povlačenja krajem godine.

Mike MullenMike MullenNačelnik glavnog stožera američke vojske admiral Mike Mullen doputovao je u četvrtak u Bagdad upozorivši iračke čelnike da trebaju početi ozbiljne pregovore ako žele da američke vojne snage ostanu ondje dulje od predviđenog povlačenja krajem godine.

Admiral Mike Mullen je, prije razgovora s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem izjavio kako SAD još uvijek planira povlačenje preostalih 47.000 vojnika do kraja 2011. Na Iračanima je, kazao je, bilo kakva odluka koja bi utjecala na potencijalnu izmjenu prvobitnog plana.

"Ako irački čelnici i irački narod žele da se ono što je ranije planirano izmijeni, moramo početi dijalog na konstruktivan i sadržajan način", rekao je novinarima na letu u Bagdad.

Mullenov posjet Iraku uslijedio je dva tjedna nakon posjeta toj zemlji američkog ministra obrane Roberta Gatesa, koji je tada izvršio pritisak na iračku vladu da donese odluku o tomu želi li da američke trupe još ostanu ondje i pomognu u suzbijanju pobunjenika.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika