24.04.2011. / 10:13

Autor: Hina

Srušio se helikopter NATO-a u Afganistanu, jedan poginuli

Helikopter međunarodnih snaga u Afganistanu srušio se u subotu na sjeveroistoku zemlje pri čemu je poginuo jedan član posade, objavio je NATO.

U padu helikoptera poginuo je jedan pripadnik ISAF-a (Reuters)U padu helikoptera poginuo je jedan pripadnik ISAF-a (Reuters)Helikopter međunarodnih snaga u Afganistanu srušio se u subotu na sjeveroistoku zemlje pri čemu je poginuo jedan član posade, objavio je NATO.

"Helikopter koalicijskih snaga srušio se danas u okrugu Alasai, u pokrajini Kapisi", pedesetak kilometara sjeveroistočno od Kabula, priopćio je Isaf. "Koalicijske snage pronašle su dvojicu članova posade. Jedan od njih je mrtav."

Tip letjelice i nacionalnost posade nisu objavljeni.

Uzrok nesreće nije poznat i predmet je istrage, navodi Isaf.

Odgovornost za incident odmah su preuzeli talibani.

U pokrajini Kapisi nalazi se francuski kontigent, no francuska vojska tvrdi da nije riječ o francuskom helikopteru.

Zamjenik guvernera Kapise, Aziz Ul Rahman, rekao je da je riječ o nesreći. "Po prvim informacijama s kojima raspolažemo, helikopter je zapeo o kabel koji su stanovnici okruga Alasai razapeli između dviju planina kako bi prenosili kamenje", rekao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika