26.04.2011. / 11:38

Autor: Hina , Nacional.hr

Rusija neće poduprijeti novu rezoluciju UN-a o Libiji

Agencija Interfax prenosi kako je Lavrov kazao da Rusija neće poduprijeti bilo koju rezoluciju koja bi mogla pridonijeti produbljenju građanskog rata u Libiji

Foto: Reuters (ilustracija)Foto: Reuters (ilustracija)Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u utorak izjavio kako Rusija ne namjerava poduprijeti novu rezolucije UN-a o Libiji, kojom se predviđa pribjegavanje sili, jer bi to moglo pridonijeti eskalaciji sukoba u toj sjevernoafričkoj državi, prenijeli su u utorak mediji.

Agencija Interfax prenosi kako je Lavrov kazao da Rusija neće poduprijeti bilo koju rezoluciju koja bi mogla pridonijeti produbljenju građanskog rata u Libiji. Ali, ako rezolucija "omogućuje hitan prekid nasilja i poziva strane u sukob za pregovarački stol, Rusija će rezoluciju u potpunosti poduprijeti", rekao je Lavrov.

Rusija, koja ima pravo veta u UN-ovu Vijeću sigurnosti, bila je suzdržana 17. ožujka, kada je izglasana rezolucija 1973 kojom je dopuštena intervencija međunarodnih koalicijskih snaga protiv Moamera Gadafija u Libiji i početak zračnih napada. Lavrov je tada upozorio na opasnost da takva intervencija postane i "kopnena", a to bi bio iznimno rizičan potez s nesagledivim posljedicama.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika