26.04.2011. / 15:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Teške borbe u Misrati i libijskim planinama

Pobunjenici su isto tako rekli da Gadafijeve snage ojačavaju svoje položaje oko strateški važnog grada Brege na istoku zemlje

Arhiva (Reuters)Arhiva (Reuters)Snage lojalne Moameru Gadafiju svoju su kampanju protiv pobunjenika proširile na berberske gradove u libijskim Zapadnim planinama i nastavile borbe s pobunjenicima oko Misrate na zapadu zemlje.

Glasnogovornik pobunjenika u Misrati je u utorak rekao da su se snage lojalne Gadafiju povukle u rubne dijelove grada ali da se borbe nastavljaju. "Gadafijeve postrojbe još su uvijek raspoređene na rubovima grada", rekao je glasnogovornik agenciji Reuters u kratkom telefonskom razgovoru prije no što je veza prekinuta. "Sada se vode borbe u južnom dijelu. Revolucionari (pobunjenici) pokušavaju napredovati... Gradsko središte jutros je mirno", rekao je.

Pobunjenici su isto tako rekli da Gadafijeve snage ojačavaju svoje položaje oko strateški važnog grada Brege na istoku zemlje.

Dok je pozornost svijeta usmjerena na krvavu opsadu pobunjeničkog uporišta Misrate i bitke na istoku zemlje, borbe su se pojačale u Zapadnim planinama, planinskom lancu koji se proteže 150 kilometara južno od Tripolija do Tunisa. Gradovi Zapadnih planina, nastanjenih Berberima, pridružili su se široj pobuni u veljači.

"Naš je grad pod stalnim bombardiranjem Gadafijevih postrojbi. Oni koriste sva sredstva. Svi bježe", rekao je jedan od izbjeglica odvodeći svoju obitelj iz tog područja.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika