27.04.2011. / 09:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Bivši šef CIA-e: 'Izvrsno smo surađivali s Gadafijem. Problemi nastaju sad kad odlazi...'

Direktor američke obavještajne agencije u razdoblju od 2006. do 2009. rekao je na jednoj konferenciji da je CIA dobro surađivala s Moamerom Gadafijem i Musom Kusom, njegovim ministrom vanjskih poslova koji je početkom travnja pobjegao iz zemlje

Odlazak libijskog čelnika Moamera Gadafija s vlasti mogao bi kratkoročno otežati borbu Sjedinjenih Država s terorizmom, ocijenio je u utorak bivši direktor CIA-e Michael Hayden, koji misli da je Gadafi bio dobar partner.

Direktor američke obavještajne agencije u razdoblju od 2006. do 2009. rekao je na jednoj konferenciji da je CIA dobro surađivala s Moamerom Gadafijem i Musom Kusom, njegovim ministrom vanjskih poslova koji je početkom travnja pobjegao iz zemlje.

"Što god vi mislili o Gadafiju i Musi Kusi, bili su dobri i bili su dobri partneri u borbi s terorizmom", rekao je Hayden.

I sirijski predsjednik Bašar al-Asad je "prilično dobar" u borbi sa sunitskim ekstremistima, ali podupire radikalne šijite, ocijenio je Hayden.

U Siriji, koja je bliska Teheranu, traju prosvjedi koje režim nemilosrdno suzbija.

Događaji u Libiji i u Siriji će "znatno otežati borbu (s terorizmom) u neposrednoj budućnosti", premda bi val prosvjeda u arapskom svijetu dugoročno mogao biti pozitivan za SAD zbog toga što će Al Kaida teže novačiti nove sljedbenike, ocijenio je Hayden.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika