27.04.2011. / 12:51

Autor: Hina , Nacional.hr

Katie Couric napušta vođenje dnevnika CBS-a jer želi biti 'nova Oprah Winfrey'?

Od ranije postoje glasine da Couric želi biti "nova Oprah Winfrey" te raditi sličan tip poslijepodnevnog "talk show" programa

Katie Couric (Reuters)Katie Couric (Reuters)Katie Couric, prva voditeljica večernjeg dnevnika na jednoj od tri američke nacionalne TV mreže, potvrdila je u utorak da napušta "CBS Evening News", koji je vodila uz godišnju plaću od 15 milijuna dolara (75 milijuna kuna).

Couric je kazala magazinu People, u članku objavljenom na web stranici lista, kako još nije odlučila što će raditi sljedeće, ali da "traži format koji će joj omogućiti da se angažira u višedimenzionalnom pripovijedanju priča".

Od ranije postoje glasine da Couric želi biti "nova Oprah Winfrey" te raditi sličan tip poslijepodnevnog "talk show" programa.

"Postoji puno razloga za ponos na vrijeme koje je Couric provela u večernjoj emisiji vijesti CBS-a. CBS News, kao i samu Katie, očekuje novo poglavlje", priopćila je u utorak TV mreža.

Kada je "CBS Evening News s Katie Couric" počeo s emitiranjem 5. rujna 2006., Couric je postala prva žena voditeljica večernjeg dnevnika u SAD-u.

Proslavila se u kampanji za predsjedničke izbore 2008. kada je u intervjuu razotkrila neukost i plitkost republikanske zvijezde u usponu, potpredsjedničke kandidatkinje Sarah Palin. TV mreža ABC slijedila je primjer CBS-a, pa i njezin večernji dnevnik od 2009. ima voditeljicu - Diane Sawyer.

Nažalost, gledanost "CBS Evening Newsa" pala je u "eri Katie Couric", a u vrijeme pada gledanosti večernjeg dnevnika sve tri nacionalne TV mreže, CBS je povećao zaostatak u odnosu na vodeći dnevnik NBC-a.

Od rujna 2006. do danas, dnevnik CBS-a pao je u prosjeku s oko 1,8 na oko 1,4 milijuna gledatelja.

Odlazak Couric, u američkim je medijima popraćen nizom komentara kako je to još jedan čavao u lijesu tradicionalne forme večernjeg TV dnevnika, u vrijeme 24-satnih kanala vijesti i stalnog primanja vijesti na iPhoneu.

No, prošle je godine u prosjeku 21,6 milijuna Amerikanaca svake večeri gledalo večernje dnevnike triju velikih mreža. To je četiri puta više od kombiniranog ukupnog broja gledatelja najgledanijih kablovskih emisija vijesti u udarnom terminu, prema projektu "Izvrsnost u novinarstvu".

"Dakle, ako večernji TV dnevnik umire, to je prilično spora smrt", komentirao je Eric Deggans, TV kritičar floridskog dnevnog lista The St. Petersburg Times.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika