28.04.2011. / 13:54

Autor: Hina

Rod Stewart dobio nagradu za životno djelo

Stewart je na događaj sigao u pratnji supruge Penny Lancaster i petero od osmero svoje djece. Posljednja hit pjesma bila mu je "Forever Young" 1998. godine, a na posljednjih sedam albuma koje je izdao od 2001. pjeva tuđe pjesme

Rod Stewart radije bi se igrao sa svojom električnim vlakovima nego napisao poznatu hit pjesmu, no to ga nije spriječilo da dobije nagrada za najboljeg tekstopisca u Hollywoodu.

Šezdesetšestogodišnji roker primio je nagradu Founders za životno djelo na redovnoj godišnjoj svečanoj večeri u organizaciji ASCAP-a, tvrtke koja prikuplja tantijeme za tekstopisce kad se god njihove skladbe javno izvode.

Stewart je na događaj sigao u pratnji supruge Penny Lancaster i petero od osmero svoje djece. Posljednja hit pjesma bila mu je "Forever Young" 1998. godine, a na posljednjih sedam albuma koje je izdao od 2001. pjeva tuđe pjesme.

Možda je i poznatiji po interpretiranju tekstova poznatih izvođača poput Tima Hardina, Cata Stevensa, Toma Waitsa i Van Morrisona nego po vlastitim pjesmama.

"Nikad se nisam vidio kao tekstopisca", priznao je Stewart engleskom tisku i dodao: "Onda se osvrnem i vidim kako je bilo dobrih pjesama. Pisanje pjesama uvijek mi je bilo teško, gotovo kao da idem u školu."

Za vrijeme ceremonije, Stewart se prisjetio kako je njegov prvi pokušaj kao tekstopisca završio neuspjehom. Krenuo je napisati pjesmu zajedno s budućim članom Rolling Stonesa Ronniejem Woodom no njegova ih je majka, vidjevši prazan papir na kojem su trebali biti stihovi, "ohrabrila" riječima - "Mislim da Beatlesi nemaju razloga za brigu".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika