02.05.2011. / 14:15

Autor: Hina , Nacional.hr

Talibani: 'Ako je istina da je bin Laden mrtav, krećemo u odmazdu'

"Ne možemo potvrditi mučeništvo Osame bin Ladena. Kada nam to potvrde vlastiti izvori, bit ćemo spremni dati izjavu", rekao je glasnogovornik Talibanskog pokreta u Pakistanu (TTP) Ehsanulah Ehsan, u telefonskom razgovoru s novinarom France Pressea

ReutersReutersPakistanski talibani povezani s Al-Kaidom zakleli su se da će osvetiti Osamu bin Ladena, ako se potvrdi da je ubijen u američkom zračnom napadu u ponedjeljak u Pakistanu te su zaprijetili da će napasti američke ciljeve i vlasti u Islamabadu.

"Ne možemo potvrditi mučeništvo Osame bin Ladena. Kada nam to potvrde vlastiti izvori, bit ćemo spremni dati izjavu", rekao je glasnogovornik Talibanskog pokreta u Pakistanu (TTP) Ehsanulah Ehsan, u telefonskom razgovoru s novinarom France Pressea.

"Ako se potvrdi njegovo mučeništvo, osvetit ćemo njegovu smrt i krenuti u napade na američke i pakistanske ciljeve te na pripadnike snaga sigurnosti, jer ti su ljudi neprijatelji islama", kazao je glasnogovornik.

TTP je 2007. prisegnuo Al-Kaidi na vjernost i iste godine, osobno s Bin Ladenom dogovorio potporu džihadu prema Islamabadu i Washingtonu u ratu protiv terorizma.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika