02.05.2011. / 19:39

Autor: Hina

Irak "oduševljen" viješću o smrti Bin Ladena: 'Početak kraja sektaškog mišljenja'

"Poput brojnih svjetskih zemalja, oduševljeni smo time što je došao kraj njegovim devijantnim stajalištima i ideologiji", izjavio je irački ministar vanjskih poslova Hušjar Zebari

Foto: ReutersFoto: ReutersSmrt najpoznatijeg svjetskog terorista i najtraženijeg čovjeka na svijetu i dalje izaziva reakcije iz svijeta, među kojima prevladavaju pohvale i izrazi zadovoljstva pa je i iračka vlada objavila kako je "oduševljena" tom viješću, prenose agencije.

"Poput brojnih svjetskih zemalja, oduševljeni smo time što je došao kraj njegovim devijantnim stajalištima i ideologiji", izjavio je irački ministar vanjskih poslova Hušjar Zebari.

"Zbog tog su čovjeka i njegove terorističke organizacije Iračani mnogo tog propatili. Zbog njegove su ideologije tisuće Iračana ubijene", dodao je.

Također je ocijenio da "ako Al-Kaida i ne nestane u potpunosti, to je veliki udarac toj organizaciji".

"Irak pozdravlja smrt Osame bin Ladena", rekao je savjetnik iračkog premijera Ali Musaui, dodavši kako će "to značiti početak kraja sektaškog načina mišljenja".

Zemlja u kojoj je Osama rođen, Saudijska Arabija, izrazila je nadu da će njegova smrt pridonijeti međunarodnoj borbi protiv terorizma.

Saudijska novinska agencija objavila je kako je "službeni izvor u ime kraljevstva Saudijske Arabije izrazio nadu da će uklanjanje vođe terorističke organizacije Al-Kaide biti korak naprijed prema potpori međunarodnim naporima u borbi protiv terorizma", dodajući da se Rijad nada i tome da će se sad raspasti Al-Kaidine ćelije i izbrisati njezina pogrešna militantna politika.

"Operacija protiv Osame bin Ladena... nedvojbeno je strahoviti udarac Al-Kaidi i njezinim članovima", priopćilo je zapovjedništvo međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF) koje pružaju potporu vlastima u Kabulu u njihovoj borbi protiv pobunjenih talibana, svrgnutih s vlasti u toj zemlji u operaciji provedenoj zbog napada na SAD 11. rujna 2001. koje je osmislio upravo Osama bin Laden.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika