02.05.2011. / 21:55

Autor: Hina

H. Clinton poziva talibane da napuste Al-Kaidu

"Naša poruka talibanima ostaje ista. Ne možete očekivati da otiđemo, ne možete nas pobijediti, no možete napraviti vlastiti izbor - napustiti Al-Kaidu", rekla je šefica američke diplomacije u govoru održanom u State Departmentu

Američka državna tajnica Hillary Clinton u ponedjeljak je pozvala afganistanske talibane da napuste Al-Kaidu nakon smrti Osame bin Ladena, signalizirajući im istodobno da ne mogu pobijediti Ameriku.

"Naša poruka talibanima ostaje ista. Ne možete očekivati da otiđemo, ne možete nas pobijediti, no možete napraviti vlastiti izbor - napustiti Al-Kaidu", rekla je šefica američke diplomacije u govoru održanom u State Departmentu.

Poput američkog predsjednika Baracka Obame, Hillary Clinton ocijenila je da je "pravda zadovoljena" smrću vođe islamističke mreže. Također je istaknula da napadi Al-Kaide nisu bili samo napadi na Amerikance, već i na cijeli svijet, podsjetivši na napade na Baliju 2002., u Madridu 2004. i u Londonu 2005., kao i na činjenicu da veliku većinu žrtava Al-Kaidinih napada čine - muslimani.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 03.05.11. 08:58

Pazi da im ne utičeš na svijest.Pa oni se radjaju,kao talibani i samo veruju Alahu i islamu.Za njih drugo ne postoji, a pogotovo tvoji pozivi i apeli.To ih još više ujedinjuje u ubjedjenju da su na pravom putu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika