03.05.2011. / 00:50

Autor: Hina

Bijela kuća: 'Al Kaida je možda ranjeni tigar, ali još ima života u sebi'

"Ona je možda ranjeni tigar ali još ima života u sebi", rekao je novinarima na konferenciji za tisak u Washingtonu John Brennan, glavni savjetnik za borbu protiv terorizma predsjednika SAD-a Baracka Obame

ReutersReutersSmrt čelnika Al-Kaide Osame bin Ladena u ponedjeljak je nanijela težak udarac toj organizaciji ali to nije dovoljno da bi ona nestala, ocijenila je u ponedjeljak Bijela kuća.

"Ona je možda ranjeni tigar ali još ima života u sebi", rekao je novinarima na konferenciji za tisak u Washingtonu John Brennan, glavni savjetnik za borbu protiv terorizma predsjednika SAD-a Baracka Obame.

Brennan je dodao kako je odnos SAD-a i Pakistana ključan za pobjedu nad Al-Kaidom, priznavši pritom da postoje "razlike u mišljenjima" između dviju vlade o borbi protiv islamističkih militanata.

Brennan je novinarima također rekao da je razumljivo da zastupnici u SAD-u postavljaju pitanje američke pomoći Pakistanu nakon što je Bin Laden ubijen u bogataškoj četvrti nedaleko Islamabada.

Govoreći o samoj akciji u kojoj je ubijen bin Laden, Brennan je rekao kako se čini da se čelnik Al-Kaide pokušao sakriti iza žena kada su pripadnici američkih specijalnih snaga napali njegovu zgradu. Bijela kuća vjeruje da je žena koja je poginula u ponedjeljak bila jedna od njegovih supruga, rekao je Brennan i dodao da je njezino tijelo bilo u položaju kao da je "korištena kao štit". Brennan je, međutim, dodao i da nije jasno je li se ona sama izložila mecima ili su je se njome kao štitom poslužili bin Laden ili njegov sin.

John Brennan je novinarima rekao i kako još nije odlučeno hoće li medijima dati fotografiju tijela Osame bin Ladena.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 03.05.11. 01:50

U ovoj igri ochajnika bez granica
U vremenu i prostoru
NEMA POBJEDNIKA !!!


registracija
26/2/11

markirani, 03.05.11. 03:49

"Bijela kuća: Al Kaida je možda ranjeni tigar, ali još ima života u sebi", i vojske nezadovoljnih kandidata koje producira sam ovaj kapitalistički sistem i tjera ljude da se na različite načine bore protiv njega samog. Kakvog li idealnog društvenog sistema, ...samo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika